Magyar, azaz nem olcsó és nem minőségi?

2012. július 12. 16:22

A „magyarkodás” egyre jó, arra biztosan: a kormányzati haverok cégei jól járhatnak vele mások rovására.

2012. július 12. 16:22
Somogyi Zoltán
Somogyi Zoltán
Kapitalizmus.hu

Fennáll a kérdés, minek is kell érvelni a »magyar« mellett, ha az adott áru, szolgáltatás önmagában is eladható, mert olcsóbb, vagy jobb a többinél? Nyilvánvalóan csak akkor van igazán igény a nemzeti tulajdonos hangsúlyozására, ha másokhoz képest drágábbat, vagy rosszabbat akarunk eladni. (...)

A »magyarkodás« egyre jó, arra biztosan: a kormányzati haverok cégei jól járhatnak vele mások rovására. A kormányzat dönti el ugyanis, kik a nemzetiek, mely cégeknek nem kell bizonyos adókat ezért megfizetniük, ki építhet plazát és ki nem, mely terület túl »nemzetközi” ahhoz, hogy oda az állam betegye a gazdasági lábát stb. stb. 

Erre a folyamatra bizonyíték Selmeczi Gabriella, aki fideszes képviselői mandátumát arra használta fel, hogy egy magáncég, a Közgép érdekeit védje annak versenytársaival, és úgy általában a közérdekkel szemben. Felszólította az LMP-t ugyanis, hogy az ne tüntessen a Közgép ellen, mert az magyar cég.

Induljunk ki a fentebb leírt logikából, és fordítsuk le ezt az igényt a politikai analitika hosszabb nyelvére: Selmeczi Gabriella felszólította az LMP-t, hogy az ne tüntessen a Közgép ellen, mert a Közgép biztosan nem a legjobb minőségű, vagy árú cég, de a mi haverunk, és ez nagyon fontos. A Közgép már abban is döntést hozott, milyen alvállalkozókat használ fel annak érdekében, hogy a kormányzattól további munkákat szerezhessen meg, illetve hogy mindent megnyerhessen, amit csak akar. Emellett a kormány tovább építi a cég PR-ját azzal, hogy egy héten egyszer minimum elmondja: ez a cég »magyar«.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2012. július 13. 11:19
Az emberek közösségeket alkotnak. Ezek a közösségek előnybe részesítik a saját termékeket, szolgáltatásokat és - elsősorban - a közösség tagjait. Mo. egy ilyen közösség. Vannak, akik élősködnek a közösségen. lyen éősködő vagy te, SZ. A minőségről és árról. A feleséged - gondolom - nem Mo. legtökéletesebb szakácsa. Elmész ezért máshová ebédelni, enni, mert ott jobban főz valaki, esetleg olcsóbban is. Ellensúlyként vegyük a feleséged. Nem kell nagy fantáziával rendelkeznem, hogy nem te vagy a legnagyobb kan (nem a legfiatalabb évjáratú értelmiségi). Mármost a feleséged menjen le mindig az utcára valakit felszedni, ha nemi életet akar élni és hozon fel egy nagy teljesítményű, ifjú titánt és vegye igénybe az ő jobb szolgálatait a tiéd helyett? Lehet , a te családodban ez így megy, de vannak tisztességes családok is. A külföldi áruk minőségéről: A coci alatt egy cipőmnek a talpa sem törött el Minőségi cseh és szlovák gyártmányok voltak). Ma minden - importált - cipőmet azért kell eldobnom, mert eltörik a talpa. Persze, a gyártóknak ez rendkívül előnyös: többet vásárolok áruikból. Vettem jó kinézésű külföldi sonkát. Mivel elfogyasztani még nem akartam, betettem a fagyasztóba. Mikor kiolvasztottam, állt alatta a víz. Megfogtam, megszorítottam , elkezdett belőle ömlenia víz, mint valami szivacsból. A külföldivel és minőséggel így állunk.
leech
2012. július 13. 09:02
Te Magyargyűlülő fasz ! Azért részesítjük előnybe a Magyar terméket ,mert Magyarországon vagyunk , nem pedig Palesztinába ! Érted ! Te és az összes hozzád hasónló szarjancsi aki zsigerből gyűlöli a népünket , / az öszes médiába belföldön , külföldön csak azt hallom folyamatosan az összes zsidótól , hogy milyen szar Nemzet is vagyunk / ha csak egy kicsit is abbahagynátok ezt a szemét hozzáállást megváltozna a világkép rólunk ! De neeem nektek ez kell az örökös harc , mert könnyebben tudtok a zavarosban halászni,tömni a zsebeteket férgek . Takarodj ki Izraelbe ,ha nem tetszik a Magyar termék és zabáld a maceszt .
maradi
2012. július 12. 23:27
Van pofája kormányzati haverokról meg megrendelésekről ugatni? Neki, akinek a cége 200 millióért készített tanulmányt a szélsőségességről Draskovics titkosszolgálatának? Igaz, biztosan nem magyarkodott érte...
Kuda Bux
2012. július 12. 23:15
A ballib megmondó embrek gyakran használják a "magyarkodik" szót pejoratív értelemben. Ha nekem magyarkodni van kedvem, kinek, mi köze hozzá? Kinek káros az, ha én magyarkodok? Milyen csekedetekkel merítem ki a magyarkodás fogalmát? Öntudatos magyarságom milyen fokátó csapok át magyarkodásba? Határozza már meg valamelyik "túl okos" marxista, mi a magyarkodás. Ha most elkezdenék cigánykodni, az rendben van? Lehet? Vagy például hazát árulni Bokrosnak, Göncznek Brüsszelben sok pénzért lehet? Az milyenkedés? Tán nem antimagyarkodás? Nem folytatom, vonjátok le a következtetést!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!