Viszontválaszok Székhelyi Józseftől

2012. július 09. 09:32

Most van vagy nincs politikai pálya?! Gyengék vagytok, srácok.

2012. július 09. 09:32
Székhelyi József
NOL

„5. Székhelyi soha nem terhelte Gy. S. Rövidüt észrevételeivel. Nem háttérdirektorkodott, nem kotnyeleskedett, nem oktatta színházi anyanyelvre ezt a terepet alig ismerő utódját. Sőt. Senkivel sem beszélt tapasztalásairól a színházban. Nem beszélt az ősbemutatók misztériumáról, a Made in Szeged hibbant mániájáról, és soha nem beszélt díjakról, viszont kollégáinak egyet-kettőt kitalpalt. Mert előbb volt nemzetközi fesztivál fődíjasa, mint saját nemzete kiválasztottja. Ja, és mert nem szenvedett díjkórságban. És mélyen elhallgatta Monserrat Caballet vélekedését a karmesteri pálca alkalmassági vizsgájáról. És Jose Cura szerény kéréséről sem beszélt…

6. Gy. S. Rövidü igazgató szerepet ígért, ha és amennyiben ez rajta múlik (sic), 2013 tavaszára. Nyolc órával azután, hogy elköszöntünk. Annyiért, amennyiért nyolc órával ezelőtt informált volna, ha tudná, hogy mennyi az annyi. Szerződést azonban nem adott. Direktorként mindig tudtam: ki mennyi. Kollégaként kutya kötelességem nem tudni ezt. Gy. S. Rövidü engem anyagiassággal vádol. Oké. És ha ennyi pénzért a kutya sem ugat, ha rossz alvóként országos éjjeliőr lehetek… ha Sári lányom félévesen eredményesen castingol a Miss Universe Babyn?! Ember?!

7. Kollégákról szóltam. Káprázatosakról. A Város kedvenceiről. Illetlennek tartanám a Kossuth-díjas kollegina életkorát emlegetni. Fiatalabb, mint a prágai tavasz… Gy. S. Rövidü ne parázzon. Nem pályázom a következő ciklusra. De ha pályáznék, a zenei vezetést másra bíznám. Egy karmesterre. Juronics nem politizál semmilyen pályán… Nini, nem ért egyet a főnökével. Most van vagy nincs politikai pálya?! Gyengék vagytok, srácok. Sztanyiszlavszkij óta legalább tudjuk: egyeztetni kell. Egyeztessetek… Bocs. Felhívtál Eger-ügyben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mantelman
2012. július 09. 13:56
Valahogy nem lehetne megoldani, hogy ez az ember a saját fajtájával kommunikáljon?
leech
2012. július 09. 12:18
Ez a patkány azt hiszi , hogy ő valami zsidó szabadságharcos . K..vára téved ! Itt Mi vagyunk a függetlenségünkért küzdők ! Ő pedig egy idegenből jött nagypofájú agresszor.
drieno
2012. július 09. 11:50
mi van? nem lehetne ezt abba fejezni? őszintén: kit érdekel, jó ember? elhiszem, hogy fáj, lejárt a mandátum, de ez van, ezzel az érzéssel már milliók barátkoztak meg, élték túl, páran bele is pusztultak sőt, zsidók is mentek már nyugdíjba
antioxi
2012. július 09. 11:42
Elegem van a "zsidózásból" vagyis a klf zsidó-megnyilvánulásokat olvasni! De hát ezt a zsidóink provokálják ki állandóan. Minden azt bionyitja, hogy lételemük 1) a nem-zsidók provokálása, 2) a zsidóelleneség látszatát folyamatosan fenntartani, - az ha van, ha nincs - a klf médiuomokban. Generális megoldás kellene ez ellen (de semmiképpen nem a ciklon B tipusú!). Székheyi, ahelyett, hogy azzal foglalkozna, hogy egy alsó-közepes szinész, aki már nem igen kell a szakmában (eddig is talán csak a zsidó barátai miatt kapott feladatokat) állandóan a zsidóságát ért sérelem mögé bújik - alaptalanul. T. Székhelyi! A nem-zsidó magyarok önt nem azért nem szeretik, mert zsidó, hanem a gusztustalan megnyilvánulásai miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!