Szabotázs, vagy dillettantizmus?

2012. augusztus 06. 15:58

A tervező vagy zseniális szabotőr, aki így fricskázza a nyilvánvalóan alkalmatlan média vezetőséget (kormányzatot), vagy maga is alkalmatlan és rémesen anakronisztikus.

2012. augusztus 06. 15:58
Becker György
Kreatív Online

A tervező alaposan rábámulhatott egy áramköri sémára, vagy kezelőszervek jelzéseire, mert mind arányaiban, mind jellegében ezekhez hasonlóval kísérletezik. Vékony vonalak, köröcskék, pontocskák. Jelek, nem logók! A túl egyszerű jelsorozat függetlenedik a jelzett dologtól és funkciógombokká silányítja őket. A tartalom egyedül a Bartók logotípiában menekül meg a deflorációtól, viszont két vonal közé szorulva itt sem érintetlen: összelapul, és esztétikailag még agresszívabb merényletnek esik áldozatul. A Bartók logotípia tényleg kifejezetten csúf. Megkockáztatom: irritáló.

Nem tudom, hogy végeztek-e bármilyen ellenőrző kutatást, illetve milyen módszertannal, de bizonyos vagyok benne, hogy a kapott eredményeket nem építették be a tervezési folyamatba, sőt lehetséges, hogy félreértették, rosszul interpretálták, önigazolásra használták. Ahogy azt sokan megállapították már a pszichológia története során: az emberek azt látják, amit látni szeretnének.

A tervező vagy zseniális szabotőr, aki így fricskázza a nyilvánvalóan alkalmatlan média vezetőséget (kormányzatot), vagy maga is alkalmatlan és rémesen anakronisztikus. A Felvonulási téren volt néhai Lenin szoborról és alkotójáról mindig hasonló benyomásom volt. Pontos és hiteles lenyomata egy kornak és az uralkodó ideológiának.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2012. október 26. 17:42
Leírhattad volna a sok hülyeség helyett a mondanivalód lényegét egy mondatban is.Alkalmatlan a kormány.Válaszom:Nincs igazad.
narmer
2012. augusztus 09. 18:15
A Kretív már a második sületlenségekkel teli cikben megy neki az TV új, egyébként teljesen érdektelen szimbólumainak.Ki szponzorálja ezeket a blablákat?
Hogyisvan
2012. augusztus 09. 18:15
Érv nincs, csak köpködés! Igazi házmester stílus!
Korn
2012. augusztus 08. 15:14
Hát istenem, nem nyerhettek minden állami megrendelést ti. Kritikát pedig meg lehet fogalmazni. Csak hát a stílus... (Szerintem is lehettek volna jobbak a logók. Az arányai nem tetszenek. Viszont az irány nem rossz. És így, hogy ezek ennyire sírnak a végén még meg is kedvelem:-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!