Mindenki megkapta a magáét

2012. augusztus 04. 12:29

A Machine Head csak a Burning Redet hagyja ki egyébként a szórásból, ami hiba, mert nagy dalok vannak azon is.

2012. augusztus 04. 12:29
Dankó János
Index

„Kár lenne tagadni, a Testament nagyságát sosem tudtam mire vélni. A Bay-Area thrash színtérből ugyan kiemelkednek ők, de markáns karaktert soha nem kaptak. Van egy szuggesztív énekesük, Chuck Billy, van egy technikás gitárosuk, Alex Skolnick, és persze a többieket sem kell félteni, ha az energia fokozásáról van szó, de valahogy mégsem áll össze egésszé a képlet. Az új lemezüket hallgatva lett világos nekem, hogy a jó, hatásos dalok hiányoznak, illetve az, hogy bár kínos ezt leírni 2012-ben, de még mindig olyan, mintha egy klasszikus érabeli Metallica pótléka lenne a Testament. Még Chuck Billyből is olyan hangok szakadnak ki olyakor, mint James Hetfieldből fiatalkorában, ami az indián származású frontember hatalmas termetét elnézve kifejezetten érdekesnek hat. Ráadásul a később következő Machine Head bizonyította, hogy egy frontembernek nem elegendő a feltűnő testalkat. Az is kell, hogy az első pillanattól kezdve megpróbálja etetni a közönséget, hergelni, növelni a tüzet. A tűz persze fel-fel csapott, és a thrash riffelés tud is hatásos lenni, de a Testament elkövetett még egy hibát, mégpedig hogy túlreprezentálta az új lemezét. A közönség lefagyott ezekre a dalokra, hiszen ők a régi klasszikusokra vágytak, és hiába egészen jó szám például a Native Blood (megjegyzem ez is kissé el van húzva), a friss dalok még nem értek annyit, hogy ezzel nagy sikert lehessen elkönyvelni. A Testament azt a régimódi sémát követi, hogy egy új lemezt promotál a koncerttel, holott ma már inkább a lemez számít a koncert reklámjának.

Majdnem ugyanez igaz a Machine Headre. Az újkori dalaik természetesen többségében voltak náluk is, és bár azokban is annyi energia gyűlt össze, hogy házakat lehetne robbantani vele, mégiscsak egységesebbek, lényegretörőbbek a korai dalok, mint pl. az Old vagy a Ten Ton Hammer. Az újabb daloknál amiatt nem kapok levegőt, mert túlhalmozták a riffeket, a korai daloknál pedig egész egyszerűen azért mert masszívak és tömörek. A Machine Head csak a Burning Redet hagyja ki egyébként a szórásból, ami hiba, mert nagy dalok vannak azon is, mit számít, hogy éppen akkor Robb Flynn nem szerette a szólókat?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2012. augusztus 05. 22:37
http://www.youtube.com/watch?v=f8hYGbZ10OI
Claypool
2012. augusztus 05. 22:34
Ott voltam,és kibaszott nagy koncert volt! A Testament borzalmasan volt keverve, csak a basszust ,a dobot,és az éneket halottam... A koncert közben egyszer el is hallgatott az egész,5 perc szünet.. A Koncert végén egy arc fel is kiabált a hangmérnökökhöz, hogy ez a teljesítmény nem volt méltó a zenekarhoz...Azonban a Machine Head kárpótolt mindenkit ... A hangzás kiváló volt, a hangulat pedig frenetikus! Flynn zseniálisan érzi,hogy mi kell a népnek.. Duma, agyon dicsért magyar közönség,kurva precízen elnyomott nóták,miegymás! Nálam az év koncertje volt! Még annyit tennék hozzá,hogy mindenkinek jó szívvel ajánlom a FEZEN fesztivált..Családias,jó a fellépői felhozatal, és vidéki középfesztivál létére például egész elfogadható,sőt,kifejezetten ütős technikai háttérrel volt megtámogatva/nagyszínpad,hangcucc/na és persze óccsó/6000/nap,380 egy korsó,400 a sarki fény/...A kevésbé kemény zenék kedvelőinek pedig az Ír kocsmarockot játszó Paddy and the Rats nevű zenekart ajánlanám.. Lehengerlő és nagyon hangulatos koncertet adtak,aki szereti ezt a fajta hangulatot,az nem fog bennük csalódni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!