A bűnösség vélelme

2012. augusztus 27. 07:25

Lance Armstrongot elérte az ártatlanság helyett a bűnösség vélelme. A joggal ellentétben ugyanis a profi kerékpározásban ez az alapvetés.

2012. augusztus 27. 07:25
Deák Zsigmond
MNO

„Armstrong útját lassan egy évtizede szegélyezték gyanúsítások, vallomások és perek, s most újsütetű triatlonos pályafutása kapcsán került megint az ellenőrzés homlokterébe. Arról megoszlanak a vélemények, jogos-e megfosztani összes múltbéli eredményétől azért, mert bejelentette, nem védekezik tovább az ellene megfogalmazott vádak ellen, ám a szabály az szabály, még ha a logikája fordított is. Kérdés, amerikai hősi mítosza, s rákellenes alapítványa mennyire sínyli meg a történteket, szerintem aki kicsit is ismeri a kerékpározást, sejthette, hogy kenyéren és vízen nehéz feljutni az Alpok és a Pireneusok ormaira. Armstrongot nem menti, de mindent elmond a sportág belső viszonyairól, hogy ha elveszik tőle Tour-diadalait, akkor csak olyanok kaphatnák meg utólag a győzelmet, akik már korábbi »regisztrált doppingolók«: Ullrich, Zülle, Beloki, Klöden, Basso…

Erre mondta azt egy sportrajongó barátom, lassan eljutunk odáig, hogy a magyarból franciává lett Bodrogi Lászlóig leérhet majd a sor. Ha ez természetesen nem is történik meg, azért a párizsi média igazságról szónokló kommentárjainak sem érdemes felülni. Nyilván nem ezt írnák, ha saját legendájuk lerombolásáról volna szó. Ami tény, Lance Armstrongot elérte az ártatlanság helyett a bűnösség vélelme.

A joggal ellentétben ugyanis a profi kerékpározásban ez az alapvetés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2012. augusztus 29. 09:12
miazhogy az bűnösség vélelme??? : hámmostakkor az dopping ellenes amcsi bagázs vett mintát vagy nem ? és pozítiv minták alapján szedik el a győzelmeit vagy csak a bűnösség vélelme alapján?
atila68
2012. augusztus 27. 23:55
Napoleon és Robespierre is doppingolt. Akkor most mi van?
1120
2012. augusztus 27. 12:53
"...szerintem aki kicsit is ismeri a kerékpározást, sejthette, hogy kenyéren és vízen nehéz feljutni az Alpok és a Pireneusok ormaira." És? Ez felmenti? Nem. A világ kerékpározó elitje MIND kokszol...és ezt mindenki tudja. Másként ugyanis nem megy... A kerékpározáson kívül talán még a súlyemelés az a sportág, amelyet egész egyszerűen ki kéne venni az olimpiák programjából, mert 100%-osan szennyezett.
Zokni
2012. augusztus 27. 12:15
Amennyire tudom, egy lebukás, amennyiben polgárjogi (pénzbeli), s nem "csak" sportszerűségi következménye van, büntetőjogi eljárással is együttjárhat. Ha nem, akkor a honfitársak "lelki káraiért" - mint Fazekasék, illetve Fazekas II. ügye esetén, csak "lelki" szankciók "járnak" az edzők, orvosok ellen. Kétségtelen rajtunk röhögött az egész világ, amikor F. MEGINT lebukott. De túléltük. EZÉRT nem lehet elítélni a "szombathelyi dobóiskolát". Pláne, mert most megint diadalmaskodott...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!