Még egyszer nem csinálnám végig

2012. augusztus 20. 11:18

Elég sok embernek újdonság, hogy mi ketten együtt dolgozunk, és van ilyen minimális negatív feedback is, főleg azok közül, akik nem tudják, hogy ennek már vannak előzményei.

2012. augusztus 20. 11:18

„Sokan gondolhatják a közös új számotok miatt, hogy ez az első együttműködésetek. Ezzel szemben mióta ismeritek egymást?

Eckü: 2002 körül találkoztunk először, méghozzá Székesfehérváron. Az akkor még létező Hiphop.hu szervezett egy bulit, mi azon léptünk föl a Hősökkel, és ott találkoztunk a Tomival és a baráti társaságával. Akkoriban három-négy havonta voltak ilyen bulik, tök sokan lejárogattak, elég komoly élet volt Fehérváron, a fél ország lent volt.

Azóta némileg elkanyarodtak az útjaitok, mennyiben visszatérés a Köpköde a hiphopos gyökereidhez?

Fluor: Nem mondanám visszatérésnek, mert eddig is nyomtam ezeket a trackeket, például a Csicskalángos is ilyen volt az előző lemezen, Ecküvel pedig ez a kilencedik közös dalunk. Annyi az újdonság, hogy eddig nem ezekhez készültek klipek, hanem inkább az elektrós dolgokhoz, most viszont eljött ennek is az ideje.

Eckü: Az tény, hogy elég sok embernek újdonság, hogy mi ketten együtt dolgozunk, és van ilyen minimális negatív feedback is, főleg azok közül, akik nem tudják, hogy ennek már vannak előzményei. Olyan arctól kaptam meg például, hogy eladtam magam, aki egy héttel azelőtt még pacsizott velem. Én amúgy azért örültem ennek a számnak, mert ez a cinkelős-csipkelődős hangnem közel áll hozzám, ráadásul Tominak is jól áll. Plusz a videoklip, hiszen az újabb érában ezek a színes klipek dominálnak, ez viszont az első fekete-fehér Fluor-videó, és amúgy is beleillik a portfólióba, mert kicsit ilyen szürreális valami. Egy nagyon jó, európai színvonalú klip, örülök, hogy a Tomi bevállalta ezt.

A klip rendezője, Miki 357 lassan nevezhető felkapott kliprendezőnek idehaza, ő kinek az ötlete volt?

Fluor: Igen, már elég sok klipet csinált, de főleg alter körökben (Supernem, Irie Maffia és Akkezdet Phiai közös szám stb.). Ismerjük a Mikit már négy-öt éve legalább, és nagyon tetszettek is a fotói, videói, nemrég pedig egy buliban ő hozta fel, hogy hallom, lesz egy közös számod az Ecküvel, szívesen csinálnék hozzá egy klipet. Nagyon örültem, hogy ilyen lelkes.

Eckü: Miki nagyon ügyes, igazi multifunkciós kreatív arc. A Hősök például neki köszönheti, hogy budapesti underground jameken (például Krime City Jam, OSG-k) részt tudtunk venni, de grafikai dolgokat is csinál. Amikor a forgatókönyvet átküldte, nem is értettem pontosan, de aztán minden összeállt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!