Victor vs. Viktor

2012. augusztus 02. 17:03

Viktor jól döntött, hogy hátba szúrta a hasonló módszerrel operáló Victort. Megsebzett egy közveszélyes sárkányt, teremtett egy magyarbarát románt – ez a legtöbb, amit tehetett.

2012. augusztus 02. 17:03
Foray Nándor
Alternatíva

Az a helyzet ugyanis, hogy Viktorunk erkölcsi győztessé vált ezáltal. Szembehelyezkedett egy nem éppen korrekt, eléggé gonosz rezsimmel, egyrészt. Egy olyan rezsimmel, amely majdnem annyi kritikát kapott Európától, mint amennyit az ő kormánya. Ezzel bizony végre a jó lóra tett. Taktikus a lépés, Orbán fölmutathatja példaként, hogy márpedig ő megveti a demokráciarombolást – fellépett a román demokrácia védelmében is. Másrészt kivívta magának, a magyarságnak egy román politikus rokonszenvét. Traian Băsescu a magyaroknak külön hálálkodott, hogy túlélőművészt csináltak belőle. Ezt nem fogja elfelejteni. (...)

Merthogy mi történik, ha a referendum szépen lecsordogál, és Traian Băsescut veszi a kalapját? Azt Victor Ponta kormányfő nem úgy értékelte volna, hogy a magyaroknak köszönhető aljas kis ármányának, szó szerinti államcsínyének sikere. Nem a magyarság számlájára írta volna diadalát. A magyarok eszébe se jutottak volna, ugyanúgy utálná őket, ahogyan eddig. Emlékezzünk, mennyire a bögyében voltak eleve. Traian Băsescu személyében legalább egy lejárt szavatosságú, de kevésbé hungarofób jobboldali román elnököt nyertünk. Victor Ponta felülkerekedésével semmire nem mentünk volna.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Erik a Narancs
2012. augusztus 02. 23:26
"Abba bukott bele, hogy magyarnyelvű oktatádt szorgalmazott," Basescu nem bukott bele semmibe... tovabbra is koztarsasagi elnok.
hapcimanokacska
2012. augusztus 02. 21:25
Cseh Laci a harmadik!!!
Erik a Narancs
2012. augusztus 02. 19:45
"kispöcs" es "idióta"... ennyi... ennyit tudtok "valaszolni" arra a kerdesre, hogy mit kapott a magyarsag cserebe Baszeszku tamogatasaert. Nem is lehet mast mondani, hisz mindenki szamara vilagos, hogy Orban Viktor a nagy budos semmiert nyomta szarba az erdelyi magyarsagot !
Erik a Narancs
2012. augusztus 02. 18:59
Egyebkent "nagyszeru" taktika Orban reszerol... Ponta majd minden magyarorszagi biralatot konnyeden lerazhat azzal, hogy Orbant nem a magyar kisebbseg sorsa aggasztja, hanem csak Baszeszku haverja miatt jar a felcsuti majom szaros pofaja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!