Mindent le szabad írni

2012. augusztus 13. 17:24

Jogunk van, szabadok vagyunk, bármit mondhatunk. Zsidózhatol, cigányozhatol, vaze!

2012. augusztus 13. 17:24
Kálmán C. György
Magyar Narancs

„És lám, máris van, aki megfogadja a jeles kormányközeli ideológus, Fricz Tamás szavait, és rámutat, hogy amit felháborítónak, az antiszemitizmus zászlóbontásának, az útszéli gyűlölködés értelmiségi megszentelésének hittünk – azt is szabad, mondható volt, írható volt, mert a szólás szabad, semmi baj, hurrá! Babarczy Eszter szerint ugyanis Csoóri Sándor emlékezetes írása a rendszerváltás hajnalán a Hitel hasábjain ma már érdektelennek és ártalmatlannak látszik. »Nem történt más, mint hogy a Kádár-korszakban sugdosott gondolatokat ki lehetett hangosan mondani – ez együtt jár a szólás szabadságával.« Mondjuk azt nem tudom, hogy a liberálisokról és pártjukról ugyan ki milyen gondolatokat sugdosott volna a Kádár-korszakban, de mindegy is.

A lényeg: Babarczy Eszter is azt ír, amit akar, és azt írja, hogy Csoóri azt írt, amit akart: zsidózott kicsinyég, mert hát szabad a szólás, s ha egyszer bármit ki lehet mondani, ugyan kit izgat, hogy az a bármi éppen antiszemita? Nincs súlya, jelentősége, következménye, érdekessége vagy ártalma. Még annak se, ha ezt mondom. Vagy az ellenkezőjét. Ez együtt jár a szólás szabadságával.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
füst
2012. augusztus 13. 23:13
Na, Babarczyt hamarosan leantiszemitázzák.
füst
2012. augusztus 13. 23:00
A híres nyelvész úr? Egyben az egytémájú (és unalmas) közíró!
Nagytestver
2012. augusztus 13. 21:03
Ez a joszag, aki ilyen gyenge minosegben firkal, hogyan vegezhette el a magyar szakot? Hogyan lehetett es lehet egyetemi tanar, ha szemlatomast nem ert a szakmajahoz? Egyetemi hallgato koraban ezt az alakot milyen kriteriumok alapjan engedtek at a vizsgain? Hogyan reagaltak a tanarai a beadott dolgozataira?
imres
2012. augusztus 13. 20:51
Smogger elvtársnak krónikus elvonási tünetei vannak, aminek következtében agyműködése beszűkül. Rajta már a Lenin Összes sem segít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!