Ahol most jársz, nem jártál még soha

2012. augusztus 01. 14:34

Köszönöm Vári Györgynek, hogy nem ment annál tovább, mint hogy szerinte én fenyegetőző, törtető, koncepció és ész nélküli, bájgúnár, frusztrált, agresszív, jelentéktelen médiabohóc, kíméletlen zsarnokocska volnék.

2012. augusztus 01. 14:34
Ókovács Szilveszter
Magyar Narancs

„Köszönöm Vári Györgynek, hogy a mértéktartó és higgadt újságírás jegyében nem ment annál tovább, mint hogy szerinte én fenyegetőző, törtető, rátermettség, koncepció és ész nélküli, fecsegő, bájgúnár, frusztrált, agresszív, perverz, basáskodó akarnok, jelentéktelen médiabohóc, kíméletlen zsarnokocska, pitiáner bosszúálló, undok játszótéri kötekedő, ötlettelen, értetlen, no és persze tehetetlen volnék, aki leszámol, megfegyelmez, valamint ki- és betilt.

Köszönöm, hogy operaházi munkámról szóló cikkét nem engedte zavartatni tényektől (mikor volt, és mióta nincs Operabál; az MTVA akart-e forgatni interjút; megfúrhattam-e elődömet, ha írásbeli nyilatkozatban támogattam, és hónapokkal később kerültem képbe; van-e attól még szakmai koncepcióm, ha ő esetleg nem volt rá kíváncsi stb.).

Köszönöm, hogy hipnózis nélkül is tudomást szerezhettem arról a titkos vágyamról, hogy a Duna Tv helyett csillogóbb (értsd: operai) székem legyen – sok pénzbe került volna, míg ezt magamból kianalizáltatom.

Az is a szerző javára szól, hogy a műfaj ismeretébe nem ásta bele nyakig magát, hisz akkor nem forgathatná ily gondtalanul a tőrt: szégyen, nem szégyen, nekem négy zenei diploma, húsz év zenetanulás és -tanítás, négy korábbi operaházi igazgatói esztendő és mintegy nyolcszáz zenekritika után is van mit tanulnom Vári úrtól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
becike4
2012. augusztus 01. 20:03
Szegény Magyarország.
RAMBO
2012. augusztus 01. 19:58
Simán elég lett volna annyit írnia, hogy egy seggnyaló gyökér vagy.
koronaszepe
2012. augusztus 01. 19:19
Szilveszter, ha már így alakult; énekelj, tán az megy a legjobban. http://www.youtube.com/watch?v=_MBwYMUFKsA
narmer
2012. augusztus 01. 19:18
Azt ilyen Vári félékkel az helyzet, hogy a tolerancia, mint türelem, szelídség, megértés a kisebbség iránti mély elkötelezettség, humánum és etika hatja át őket...Mindaddig amíg egy más véleménycsoport tagjával nem találkoznak, mert akkor bevadult tahóvá változnak át, válogatott ocsmány jelzőkkel megrakottan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!