Fordulat

2012. augusztus 29. 07:18

Simor András minden téren kudarcot vallott, még ott is, amit nem mért a Global Finance. Elvesztette a hitelességi csatát.

2012. augusztus 29. 07:18
Szabó Anna
MNO

„Válság idején luxus egy országnak ilyen jegybankelnököt tartani. Ha jól tenné a dolgát, sokat segíthetne, de mivel rosszul teszi, óriási károkat okozhat. És most nem csak a gazdaságból kivont és a jegybankban parkoltatott pénzekről és az MNB katasztrofális veszteségeiről lenne itt szó. Simor András minden téren kudarcot vallott, még ott is, amit nem mért a Global Finance. Elvesztette a hitelességi csatát: tekintélye pénzügyi körökben és a bankon belül ma már nulla. Súlytalan elnöknek tartják, akit Gyurcsány Ferenc állítólag csak azért választott 2006-ban, mert őt tekintették a legközépszerűbb és legalkalmatlanabb figurának. Simor erkölcsi veresége, hogy a lakosságnak ma annyi jut eszébe róla, hogy ő az az ember, aki nem éri be havi nyolcmilliós fizetéssel, és aki elfelejtett 900 millió forintot beírni a vagyonnyilatkozatába.

Ciprusra hordta ki a pénzét, miközben itthon évi 2000 milliárdos szociális költségcsökkentést javasolt. Sőt, a mai napig nem tudni biztosan, hazahozta-e külföldről a vagyonát, és leadózta-e itthon a bevételeit. Az offshore cégek hercehurcája idején Szijjártó Péter valami olyasmit talált mondani, hogy »lehetetlen megsérteni a jegybankelnök jó hírnevét, mert az jelenleg nem létezik«. Hát, azóta sem nagyon találjuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. augusztus 29. 15:39
Látni lehetett előre,az elszámoltatás úgy lesz megejtve, néhány kisebbet elkapnak,a nagy halakat senki se bántja, kivált azért, mert azoknak igen jó külföldi kapcsolataik vannak.Egyszerre követelte tőlünk az EU a megszorításokat, és a bankelnök nyolcmilliós fizetését.
zolinho723
2012. augusztus 29. 11:52
Kormánynak a gyenge forint lenne az érdeke-nekem a hitel miatt az erős.Simor-Orbán 10-1 focinyelven.
stefanovszky
2012. augusztus 29. 11:25
A jegybank függetlensége... pofáázák.Mitől is független? A nemzeti érdekektől. Attól nagyon.
Rettenetes
2012. augusztus 29. 09:55
"...Elvesztette a hitelességi csatát. .." Kedves Anna! Kiskegyed már sokkal régebben... Már akkor, amikor ehhez a szennylaphoz csatlakozott... de ne is törődjön vele! A rögeszmévé átalakult meggyőződésével még sokra viheti a seggnyalásban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!