Megint jönnek, dobálgatnak

2012. augusztus 21. 14:43

A reformnyilas média persze hazudik, ha keze volna, lopna is.

2012. augusztus 21. 14:43
Tálos Lőrinc
hvg.hu

„Vasárnap este eleinte kizárólag a közismert heccportálokról lehetett tájékozódni az éppen aktuális gárdajárásról. Azt is mondhatnánk, hogy rémhírek keltek szárnyra – főszerepben az épp kitörőben lévő polgárháborúval – ha nem lennének a ceglédi események habosítás nélkül is elég rémesek. (...)

Százan vannak, négyszázan vannak, ezren vannak – nő egy óra alatt a tízszeresére a cigányheccelésre szakosodott egyenruhások száma a hírekben. A reformnyilas média persze hazudik, ha keze volna, lopna is. Az ezer »hazafi« nagyjából annyira hiteles információ, mint az, hogy hetven felfegyverzett cigány támadt orvul a békésen bográcsozó gárdistákra, amíg egy gázpisztolyból leadott lövés vissza nem verte őket. A helyszínre sietve és összeszámolva az egy, a teleppel határos utcában található családi ház udvarában és a körül gyülekezőket persze kiderült: varásnap éjjel nem voltak többen száz-százötven főnél. Egy véletlenül elcsípett, az egyenruhásoknak tartott eligazításon még azt a csalódott mondatot is sikerült elcsípni, hogy »nem vagyunk többen százhúsznál«.

Nem lenne teljes a kép, ha nem tennénk sietve hozzá: a telepen hallottakat is érdemes elosztani kettővel. Igaz, a romák között nem a szándékos hazudozás, hanem a félelem szülte túlzások torzítják az információk hitelességét. A gárdisták becsült létszáma a telepen hasonló ütemben nőtt, mint az extrémisták mozgósításával foglalatoskodó oldalakon, pedig a cigányok nem merik elhagyni az utcáikat, így információjuk sem lehet, hányan vannak a rendőrsorfalon túliak. A Puttony utca lakói idegesen virrasztanak a házaik előtt – néhányan botokkal, ásóval, gerebélyével felszerelkezve – és minden kutyaugatásra, kiáltásra rohannak, ki a házába, ki bottal a zaj irányába. A lövöldözés története – talán a cigánygyilkosságok hatására – itt úgy szól, hogy belőttek az egyik házba és a lövedékeket is megtalálták.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rorshock
2012. augusztus 24. 17:59
Na, az általad említett rendőrrel én még nem találkoztam!
Obulus
2012. augusztus 24. 16:22
Hát, inkább igaz, mint nem. Természetesen becsúszik egy-két mellényúlás is, de ez az élet rendje. Civil jogvédők nélkül elszaladna a szekér nagyon rossz irányba.
wynarsky
2012. augusztus 24. 13:51
"mindenki, aki vidéken él pontosan tudja, hogy nem a cigányok rettegnek éjszakánként, hanem azok, akiknek esélye sincs megvédenie magát ez ellen a csürhe ellen." ezek tények.nem vélemény. félnek az emberek a cigányoktól. félnek a kórházban a metrón, a villamoson, félnek éjszaka az idősek, mert ez a csoport magára nézve nem tartja kötelezőnek Magyarország törvényeit. Nincs a vérükben a bűnözés, persze. Egyszerűen csak több generáció cigány gyermek felnőtt úgy, hogy nem látja dolgozni a szüleit, nagyszüleit, hanem kocsma, rajoskodás "mafia" bűnözés van. A balliberális oldal kijelölte nekik az utat: a gárdisták tehetnek mindenről. Meg a magyarok. Van már ellenségkép is. Meg kell nézni a rajos csávók csajok közösségi oldalait. Süt belőlük a sötét hülyeség és a gyűlölet a többségi társadalom iránt. Rasszisták, igenis. Sosem voltam antiszemita. Sosem voltam rasszista, meg széljobbos, de ha éjszakánként félnem kellene, hogy rátörik a gyerekre a szobaablakot, vagy a mamára rágyújtják a házat, a rendőr meg vonogatná a vállát és elmenne a használaton kívüli vasúti átjáróa traffipaxolni, bizony kétségbeesve a gárdához fordulnék. Ez a politikai elit bűne. Szdsz, Mszp, Fidesz. Mondjuk nem 50-50%, hanem az elmúlthuszonkétév kormányon töltött idejével egyenesen arányos...
feri57
2012. augusztus 24. 13:50
freehckr 2012. augusztus 21. 15:01 Bizony hívták a gárdistákat, nyilasokat, fasisztákat, de nem ám a Cegléd lakosai, á egy fenét. Az oda tolakodott bográcsozó banda tervezte i augusztus 20-ra és internetes portálokon hamis hírekkel csalta oda az idegen hatalmi érdekeket biró újfasisztákat. Bizony mondom néktek szebb jövője lenne ezek a Gárda és fasiszta hordák nélkül. Minden magyarra békeség és nyugalom várna. Nem lenne több mese a kitalált cigány bűnözésekról mert bizony a 80% kitaláció és provokáció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!