Nem a kvótázásra!

2012. szeptember 18. 09:27

A Magyarországgal szembeni túlzó, elnagyolt kritikáiról „híres” Viviane Reding igazságügyi biztos legújabb ötlete jó példája a felülről tervezett társadalmak bizarr ideájának.

2012. szeptember 18. 09:27
IKSZ
iksz.net

„Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSz) üdvözli Magyarország Kormányának határozott kiállását a női kvóták bármilyen formában történő bevezetése ellen. Úgy gondoljuk, hogy a kvótázás és a pozitív diszkrimináció egyéb formái annak a jellegzetes balliberális politikának a sarokkövei, mely társadalmi mérnökösködés útján, mesterkélten akar választ adni a világ kérdéseire.

A Magyarországgal szembeni túlzó, elnagyolt kritikáiról »híres« Viviane Reding igazságügyi biztos legújabb ötlete jó példája a felülről tervezett társadalmak bizarr ideájának. A biztos tervezete szerint ugyanis magánpiaci vállalatok Európa-szerte büntethetőek lennének, ha felügyelőbizottságaikban a nők aránya nem éri el a negyven százalékos szintet.

Mi egy olyan világban hiszünk, ahol a társadalmi boldogulás és a karrierépítés alapja és feltétele nő és férfi számára egyaránt az elvégzett munka mennyisége és minősége, nem pedig valamiféle megkülönböztetés révén szerzett helyzeti előny. Ezért ellenzünk minden olyan kezdeményezést, mely bármilyen társadalmi csoportot megalapozatlanul előnyben akar részesíteni a többihez képest és támogatjuk Magyarország Kormányát, mely elutasítja, hogy európai szinten jogilag kötelező érvényű előírások szülessenek ebben a kérdésben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pierre bayle
2012. szeptember 18. 15:52
szted gondolom a rabszolgák felszabadítása is társadalom-mérnökösködés volt...:-(((
felfújta a szél
2012. szeptember 18. 15:42
Kvótázni sokféleképpen lehet. Nem ezt hívták véletlenül numerus claususnak?
oskar
2012. szeptember 18. 14:53
Én mindenféle kvótának ellene vagyok!!!! Nem kvóta kell ide hanem alapos felkészülés és igazságos verseny. Mint az élet területén mindenütt. Mit szólnának a zenészek például, hogy ha ott is kvótát vezetnének be???? Tudtommal több a férfi a jó zenészek között mint a nő.
1120
2012. szeptember 18. 13:51
"A biztos tervezete szerint ugyanis magánpiaci vállalatok Európa-szerte büntethetőek lennének, ha felügyelőbizottságaikban a nők aránya nem éri el a negyven százalékos szintet." Nyilván Mrs. Redinget rendszeresen hülyére veri Mr. Reding. Más elfogadható magyarázatot egyelőre nem találok a fenti "agymenés" miértjére...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!