A magyaroknak ez túl vidám

2012. szeptember 21. 10:31

Most az lesz, hogy nem gondolkozunk tovább: megcsináljuk a számokat, aztán egy jó sorrendben feltesszük egy lemezre. Interjú.

2012. szeptember 21. 10:31
Irie Maffia
Quart

„Az új szám, az Utcára Kockák jelzi nagyjából, hogy merre megy a harmadik lemezén az Irie Maffia?

Élő Márton: Az egy szélsőség, vegyes lesz a lemez. Lesz rajta olyan hangzás is, ami egyértelműen a tavalyi kislemezhez hasonlít: nagyzenekari felállás, kicsit grandiózusabb megszólalás. Egy pár szám erejéig bejön az elektronika, ami eléggé foglalkoztat minket. Valamilyen szinten megmarad azért a jamaicai vonal is. Például felvettünk egy számot Beenie Mannel, amikor itt volt. Úgyhogy katyvasz lesz ez a lemez is, mint az előző kettő is volt. Tehát az Utcára Kockák annyiban jellemző, hogy ebben is sok minden keveredik.

Horváth Gáspár: Egyszerűen nem lehet nem katyvaszt csinálni: annyira katyvaszban élünk, hogy ez a leghitelesebb. Nekem mindig az a vajúdás a legnehezebb, amikor kitaláljuk, hogy mit is kéne csinálni. Az elmúlt fél évben csak a motivációt rombolta az, hogy azon gondolkoztunk, hogyan lehetne egy egységes és koncepciózus dolgot csinálni. Gondolkoztunk páros lemezben: egy teljesen akusztikus, élőben rögzített és egy teljesen gépi oldal. Gondolkoztunk átmeneten... Úgyhogy most az lesz, hogy nem gondolkozunk tovább: megcsináljuk a számokat, aztán egy jó sorrendben feltesszük egy lemezre. Én ezt a nagy, teres hangzású, éneklős, szöveges, popos, de kicsit szintis dolgot tudom elképzelni a leghitelesebbnek az Irie részéről.

Élő Márton: Ilyesmi lesz a hangzása a legtöbb számnak, de lesz egy-két kivétel. Fogunk csinálni egy számot Török Ádámmal és a Bergendyvel, ami azért retrósabb felfogású. Lesz rajta olyan szám, amiben egy fia élő hang nem lesz, inkább a Bacardi Cola vonalat hozza. Senának is lesz egy house-osabb száma. Meg még hiányzik egy pár szám, úgyhogy még nem tudjuk pontosan, hogy egészében milyen lesz.

Horváth Gáspár: Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy harmadrészben a Marci agymenése van benne, harmadrészben, vagy talán kicsit többen az enyém, és most csinálunk két-három közös számot a teljes zenekarral is.

Élő Márton: Az biztos, hogy a reggae nagyon háttérbe szorult. Ha valami jelen van a jamaicai zenéből, az inkább a dancehall. Igazából van egy csomó reggae-számunk, amiket nem játszunk élőben, mert ennél kicsit energetikusabb, gyorsabb dolgokat szeretünk.

Horváth Gáspár: Továbbra is az élő koncertélmény határozza meg a lemezt.

Élő Márton: Olyan számokat szeretünk csinálni, amiket utána jól el lehet játszani.”

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!