A nagy IMF-blöff

2012. szeptember 06. 17:40

Az IMF nem szokott tárgyalások közben listákat közreadni, pláne kiszivárogtatni. Most se tett ilyet. A nagy műgonddal összeállított lista idehaza készült.

2012. szeptember 06. 17:40
Kriván Bence
NOL

Szélsőségesen optimista forgatókönyvek szerint akár 2014 végéig is finanszírozni tudjuk magunkat a piacokról – IMF-megállapodás nélkül is. Csakhogy abba bele fog rokkanni az ország, mert gazdaságpolitikai fordulat nélkül, Matolcsy György unortodox ötletekkel dugig tömött íróasztalfiókjára hagyatkozva minden nap eggyel közelebb kerülünk ha nem is a csődhöz, de az infarktushoz. Az IMF-megállapodás sokat segíthetne, olcsóbbá tenné az adósságfinanszírozást, a megmaradt összegekből Matolcsy utóda befektetőbarát gazdaságpolitikát hirdethetne meg. Bárhogy is lesz, Orbán és Matolcsy unortodoxiája és a »Hogy élhetünk IMF-hitel nélkül?« című népnemzeti társasjáték mindenképpen bekerül a Nemzeti Alaptantervbe. A sötét oldalakra.

Addig is, itt a lista, lehet rajta csámcsogni, vérmérséklet szerint felháborodni vagy éppen legyinteni. Hitelességét illetően azonban komoly fenntartások fogalmazódnak meg. Olyan műgonddal vannak összeömlesztve a kormány számára elfogadhatatlan feltételek (követelések), hogy az szakavatott kományközeli kommunikációs műhely aktív közbenjárását feltételezi. Az IMF nem szokott tárgyalások közben listákat közreadni, pláne kiszivárogtatni. Most se tett ilyet. A nagy műgonddal összeállított lista idehaza készült. Mert kell egy kis hangulat, egy kis feszültség, adrenalinfokozó, hogy meglássuk a fő ellenséget, mielőtt ismét harcba indulunk.

És győzünk, ahogy már megszokhattuk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 206 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2012. szeptember 07. 09:43
Ha a Népszabó mondja, akkor az 100%-ig úgy van. :-)) Ebből aztán már következtetéseket is lehet levonni.
ballada
2012. szeptember 07. 09:38
Kriván elvtárs akkorát hazudtok szinte sistereg.
Peter8811
2012. szeptember 07. 06:27
Benncus and Kinncus, a 22.000 milliárdotokra gondolsz? Az nagynak nagy volt de blöff csak az volt, hogy jó helyre költöttétek.
states
2012. szeptember 07. 06:06
Ezek a disznófejű nagyúr által pénzelt internáci bértollnokok vajon tisztában vannak-e azzal, hogyha lesz kormány, amelyik teljesíti ezeknek az IMF-feltételeknek akár csak a felét is, akkor például az egyetlen Népszabadságot, amit egyáltalán még eladnak, azt az IMF helyi rezidense fogja megvásárolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!