Mese!! Igen fontos lefekvéskor

2012. október 03. 10:19

Akármilyen jó is a film, a csendes álomba ringató mesét, a testi közelségeteket, a személyes jelenlétet a TV nem fogja pótolni.

2012. október 03. 10:19
Böjte Csaba
Dévai Gyerekek

„A gyerekek, főleg, ha nehéz, rossz dolgokon mentek keresztül, félnek és szorongnak, ez természetes dolog, de te ha oda ülsz a gyerek mellé mesélni és átélitek együtt, hogy bármekkora is az a sárkány és bármilyen erős is, ti ott a kiságyban le tudjátok győzni, akkor a gyerek megnyugszik. Ő is lassan elkezdi hinni, hogy igenis le lehet győzni minden sárkányt! Te csak mondd esténként a sok szép mesét, és  a gyerekek eljutnak oda, hogy még ők is képes legyőzni a maguk sárkányát... Tudnotok kell, hogy minden a fejben kezdődik, még a »sárkányokkal« való harc is... a győzelem is...

Nagyon-nagyon fontos, hogy esténként egy - egy jó történetet, mesét elmondjatok a kisebbeknek, a nagyobbak is oda fognak kucorodni mellétek... Akármilyen jó is a film, a csendes álomba ringató mesét, a testi közelségeteket, a személyes jelenlétet a TV nem fogja pótolni.

Biztos vagyok benne, hogy egy nyugodt alvás után a tanulás is, de még a szófogadás is jobban fog menni...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sufnik
2012. október 10. 12:17
Magyar mese és mondavilág páratlan, például: Csodaszarvas, Az égig érő fa, Tűzmadár stb. Igazi mesék! Ezekre gondolhatott…
miloka
2012. október 05. 20:10
Több, és ott van a közös is bennük. Mentalitásban, gyermek és ember szeretetben. meg a magyar hagyományok tiszteletében.
kerecsen
2012. október 05. 20:10
Nehéz a körtét az almával összehasonlítani, de míg Benedek Elek gyereklelkeket mentett, addig Csaba testvér gyerekeket és ez több!
miloka
2012. október 05. 20:10
Ugye tudod, hogy nem véletlenül kérdeztem. És bizony csak egyet érteni tudok veled! :))) nekem meg van B.E. 3 kötetes Magyar mese és mondavilág gyűjteménye. A mai napig szeretem olvasgatni. ( a fiaimnak is sokat meséltem belőle)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!