Hungária Elmegyógyintézet

2012. október 29. 14:21

Magyarországot ma egy komplett paranoid világnézet igazgatja, melynek mozgató eleme a Nyugat ellenségnek láttatása.

2012. október 29. 14:21
Csepeli György
Amerikai Népszava

„A politikai hisztéria felülmúlhatatlan szakértője, Bibó István utal arra, hogy paranoid hatalom valóságlátása eltorzul. A szüntelen ellenségkeresés elvakítja a Vezért, s téved. A valószerűt valószerűtlennek, a valószerűtlent valószerűnek látja, mint az történt Sztálin esetében, aki Hitlerben 1939 és 1941 között barátot vélt látni. Hitler tévedése sem volt természetesen kisebb, mert ő még 1945 áprilisában, pár nappal öngyilkossága előtt lelki társával, Göbbels-szel együtt abban reménykedett, hogy az új amerikai elnök majd az ő barátja, s Sztálin ellensége lesz. Az utóbbi várakozás később beigazolódott ugyan, de Hitler máig nem lett barátja egyetlen demokratikus hatalomnak sem. Aki Hitlerben, s egykori barátaiban barátokat lát, az a szabad világ ellensége, s ugyanúgy fog járni, mint Hitler is járt.

Magyarországot ma egy komplett paranoid világnézet igazgatja, melynek mozgató eleme a Nyugat ellenségnek láttatása.  Ezt a motívumot egy soha nem volt Kelet barátságosságának káprázata egészíti ki.  A múlt, ha nem a Hungária Elmegyógyintézet kórtörténete optikájából nézzük, arról tanúskodik, hogy Magyarország barátai Nyugaton, s ellenségei Keleten voltak. Hiába áll Thököly Imre szobra a Hősök terén, a szobor helye az Árulók terén lehetne, mely még nincs Budapesten, de remélhetően egyszer lesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papuska
2012. október 29. 19:31
Csepeli nagyon leegyszerűsít, és olyan általánosításokkal próbálkozik, amik alapból sántítanak! Magyarország most jutott el arra a felismerésre, hogy a kerítés mindkét oldalán vannak furcsa dolgok. A kerítés másik oldaláról minden olyan szép volt a szabad világban. Irigyeltük, hogy ott szabad a sajtó, és midég igazat írhat. Ma döbbenten látjuk, hogy nem mindég ír igazat, sőt néha a mi viszonyainkhoz képest is nagyot hazudhat, vagy durván manipulálhat, és ezt meg is teszi. Azt hittük, hogy az ideák alapján a jó munka elnyeri jutalmát, most közelebbről láthatjuk, hogy ott is protekcionizmus van, és igazságtalanság is. Azt hittük, hogy a "Szabad világ" kitörő örömmel fogad bennünket, de kiderül, hogy még nem mozdultak el a Trianoni álláspontjukról, sőt azt jól bebetonozták. Jót mosolyogtunk, mikor rólunk a betyár, a csikós, meg a gulyás jutott eszükbe, most kiderült, hogy tényleg ezt hitték, és tovább is ezt hiszik. A kerítésen túlról egységes szövetségi rendszernek látszott a nyugat, most már látjuk, hogy a mesterséges egység nagyon szakadékony, és az egyes érdekkörök között véressé váló feszültségek húzódnak. Talán ezek átmeneti símításáért kapott Béke Nobel díjat az unió. Mert csoda volt, hogy eddig bírta, de ha nem bírja tovább, kevés esélye van a békének. Osszességében ez a ráébredés látszik úgy, mintha utálnánk a nyugatot, pedig csak tudatára ébredtünk, hogy koránt sem olyan, mint amilyennek a kerítésen át látszott!
silvester
2012. október 29. 18:00
Már megint megpattant a egy libsi bolha.Még jó,hogy nem nikkelezett,hanem egy ócska rozsdás.Olyan ,mint a USA népszava.De melyik népé?Csak nem valamelyik régen kihalt indián törzsé,mert nem a Magyaroké az biztos.
laci0011
2012. október 29. 17:57
johnnyrotten,kösz hogy szóltál,nem tudtam,hogy kiestem a matrixból.
ciseaux
2012. október 29. 17:45
Csepeli eftárs elmesélhetné, hogy mit is köszönhetünk a baráti "nyugatnak"? Trianont, vagy az 1919-es Kommünt? Jaltát? A Máltai Egyezményt, a sikeres "módszerváltást", a nyugati tanácsadókat, a privatizációt és a vele járó ipari-mezőgazdasági pusztulásunkat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!