A cafeteria leépítése

2012. október 19. 13:41

A Matolcsy-csomag egyik, általam pozitívnak tartott eleme a cafeteria adójának növelése. Nem az adónövelés tetszik benne, hanem az, hogy szép lassan lenyírja a cafeteriát, amit teljesen meg kellene szüntetni.

2012. október 19. 13:41
Dörnyei József
DJ Gazdaságpolitikai Blogja

„A Matolcsy csomag egyik, általam pozitívnak tartott eleme a Cafeteria adójának növelése. Nem az adónövelés tetszik benne, hanem az, hogy szép lassan lenyírja a Cafeteriát, amit teljesen meg kellene szüntetni, mert egy elképesztő baromság un block.

100K munkabérből 51K nettó fizetés landol a dolgozó zsebébe a jelenlegi tervek szerint 2013-ban. Ez KP, amit arra költ és ott, ahol akar.

100K Cafeteriából 66K landol a dolgozó zsebében, amit azonban csak kijelölt helyeken költhet el, kijelölt célokra. Sok Cafeteria elemet meg sem venne a dolgozó, ha nem lenne muszáj. Például a drága üdülést. A különbség elég alacsony ahhoz, hogy sok dolgozó válassza inkább a KP-t. 

Remélem, az adóemelés hatására kihal a Cafeteria örökre...”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Schmidt kapitány fiai
2012. október 20. 10:06
Helyesírásilag kemény a csávó.
laci0011
2012. október 20. 09:24
A Magyar Nemzet helyreigazítása a bírósági végzés után (szóról-szóra): Lapunk 2007. február 10-i számában A nemzet példaképe – a Gyurcsány-kormány közelebbről című cikkben – valótlanul állítottuk, hogy a felperes Bajnai Gordon a KISZ reformágából a rendszerváltáskor a Wallis Rt. első embere lett, a valóságban Bajnai Gordon 1999. december 30-án lett a Wallis Rt. vezérigazgatója; – valótlanul állítottuk, hogy 1999-ben a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. a Hajdú-Bét Rt. Baromfifeldolgozó többségi tulajdonosa lett, a valóságban a Wallis csoport 1999. március 25-i tulajdonszerzésekor Bajnai Gordon még nem dolgozott a Wallis Rt-nél; – valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle, valamint ugyancsak – valótlanul állítottuk, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával. Természetesen jó Magyar Nemzetes szokás szerint a Bajnait (máskor meg egyéb szocialista politikusokat) gyalázó, valótlan írások Nagy betűvel, a címlapon jelennek meg, hogy mindenkihez eljusson, aki csak a címlapra ránéz, viszont a kötelező helyreigazítás már csak apróbetűs, eldugott helyen taláélható, ezért tudnak róla csak kevesen.
birkakaka
2012. október 20. 09:08
60 éve várom mikor ébred rá végre egy kormány vagy valaki, hogy nem ilyen olyan adományokkal egészítsék ki a fizetéseket hanem adjanak tisztességes bért.A többi "járandóságot" dugják fel maguknak!
Nannyó
2012. október 20. 08:12
Azt gondolom jó megoldásnak kafetériaügyben, ha az alacsony keresetűek (mondjuk az átlagbérig) készpénzben kapják meg ezt a juttatást. Az átlagbér feletti jövedelműeknek maradjon meg a SZÉP kártya, mert ők igénybe tudják venni annak szolgáltatásait, amin keresztül tulajdonképpen támogatják a belföldi turizmust és a szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek üdültetését.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!