Az iszlámellenes videó margójára

2012. október 01. 12:11

Ilyen videóból alighanem további pár ezer van az interneten.

2012. október 01. 12:11
Feledy Botond
Kitekintő

„Az ügyet a média alaposan megvizsgálta, így előkerültek a részletek. A legújabb olvasat szerint egy egyiptomi üzent a többi egyiptominak, maga a film is egyébként a kopt egyiptomiak elnyomásáról szóló jelenettel kezdődött a beszámolók szerint. Mindeközben a Prófétát kifigurázták, a Koránt pedig úgy ábrázolták, mint amit összeollóztak a Tórából és a Bibliából. 

Ilyen videóból alighanem további pár ezer van az interneten.

A további két országban, Pakisztánban és Líbiában, ahol komoly áldozatokat követeltek a tüntetések, gyakorlatilag az internet is alig elérhető. 2011-ben még nem volt kétmillió szélessávú internet előfizetés Pakisztánban, ahol a minap több mint egy tucat áldozatot követelt a tüntetés, és vérdíjat tűzött ki egy miniszter a filmes fejére; illetve államilag hirdettek felvonulási napot a film ellen. Ha az összes előfizetést vesszük, akkor optimista becslések szerint Pakisztánban nagyjából 30 millió rendszeresen internetező ember lehet, de a lefedettség, a sebesség tekintetében aligha lehetnek mind napi szintű YouTube felhasználók. 

A körülbelül hatmillió lakosú Líbiában hasonló az arány, összesen 300.000 internetezőt regisztráltak fél évvel ezelőtt. Az ország második legnagyobb városában, Bengáziban nyilván több a hozzáférés, mégsem mondhatjuk, hogy a nagy tömegek, akik ilyen esetben véres tüntetésre vehetők rá, internetezők lennének. Nem mellesleg mindkét országban több periódusban is be volt már tiltva a YouTube hasonló okokból, tehát sem maga a jelenség nem volt új, sem a YouTube nem kerülhetett sok embernél a »Kedvencek« közé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!