A toleráns ember

2012. október 20. 15:39

Élni és élni hagyni, de ha valaki minket nem hagy élni, hát azt mi se hagyjuk!

2012. október 20. 15:39
Modor Tibi
Modoros blog

„A liberális alapvető és minden fölé helyezendő értéke a személy és a gondolat szabadsága. Ne legyenek retrográd korlátok, előítéletek, önkényes szabályzások: legyen szabad a szó, az emberi megnyilvánulás, vélemény. Kezeljük minden embert tiszta lappal - felnőttként, adjuk meg neki a tiszteletet - és tartsuk is tiszteletben, ha valaki másképp gondolkodik.

Persze ezt egy kicsit pontosítani kell: a liberális természetesen mindig csak a saját maga és a hozzá hasonlóan vélekedők szabadságát szeretné korlátlan módon biztosítani. Lehessen dohányozni, kanabiszt fogyasztani, megmondani, személyeskedni, közszereplőket, egyes nemzetiségeket, kiragadott vallásokat gúnyolni. A szó természetesen szabad - neki. Néha megengedően saját magán is hajlandó viccelődni belső körben, de mástól ezt kevésbé tűri el.

És hogy nehogy átessen bárki is a ló túloldalára, azonnal - a nemes cél érdekében, jó szándékkal - szabályoz (ld. békeharc!). Szükséges ugye a gyűlöletbeszédet korlátozni, a holokauszttagadókat büntetni, uszító vagy velünk szimplán nem egyetértő közösségeket törvényellenessé nyilvánítani, szerintünk éppen arra érdemes járműveket a városból kitiltani, erőszakos igét hirdető együttesek koncertjeit meghiúsítani - hiszen ők már a mi szabadságunkat korlátoznák. És azt nem szabad engedni, mert ott végződik a mi szabadságunk. Élni és élni hagyni, de ha valaki minket nem hagy élni, hát azt mi se hagyjuk!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustármag
2012. október 21. 12:54
Ajánlom mindennapi vezércikknek!
laci0011
2012. október 21. 12:07
Békeharcos,mit írsz majd a tábládra,tudod már mit álmodik Neked buktor holnapra?!Dupla sebességgel romboljátok az országot és csak ennyire tellik?Láthatóan kevés a produkció,a hitelesség elúszott,köldöknéző szellemi produkció csak a hívőknek elég.
vigyor
2012. október 21. 08:38
Hát ez zseniális! Bakker de jóóóóóóó:-))))) "Semmivel nem lehet jobban zavarba hozni, mint amikor a sok orbánozás után rá mersz kérdezni, hogy akkor kire kellene szavazni, illetve ő kire fog. Hebegés-habogás, félrebeszélés lesz a válasz - esetleg remegő kézzel, tükörbe köpve - mondva: hát ők se voltak szentek, de hát ami most megy, az már mindennek a teteje..." És, még egy gyöngyszem! "Ennek megfelelően vitázás helyett a másikkal inkább csak simán pökhendi, lekezelő. Neki nem kell érveket-ellenérveket egymás ellen ütköztetnie, hiszen ő már eléggé művelt ahhoz, hogy mindig igaza legyen. Akár érdemi vita nélkül is. Szóba kerülhet diplomáinak száma, szakiránya, a szakdolgozat és a kutatás témaköre - de ő valószínűleg papír nélkül is műveltebb a fröcsögő, erőből politizáló ellentábornál." Kééééééész vagyoooook:-)))))) Tibikém, nemtom ki vagy, de én imádlak:-))))))))))
Hol'O Zoli
2012. október 20. 23:28
Kurva jó irás. Egykét zsidrancs libsi feje hadd liluljon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!