Két Magyarország

2012. november 23. 07:45

A kérdés csak az: hogyan gondolják a balliberális körök a „váljunk el csendben egymástól” kivitelezését? Az országon belül maradva húzódnak vissza saját köreikbe, megszakítva minden párbeszédet?

2012. november 23. 07:45
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Hírlap
„Ám, ha jól értem Bruck András elkeseredett mondatait, akkor a patthelyzet beismerése nem a kényszeredett együttélésre való berendezkedés stratégiáit készíti elő. Nem a polgárháború befejezését, a frontvonalakon a »fraternizáció« megkezdését, a »tapogatózó« tárgyalásokat, egy jó békekötés – szerencsés esetben az »örök béke« (Kant) – feltételeinek megteremtését.

Ellenkezőleg: a nemzeti oldal tartós megerősödése, a nemzeti civil társadalom látványos kiépülése (lásd: Civil Összefogás Fórum, Civil Együttműködési Tanácskozás stb.) arra a következtetésre juttat egyes balliberális gurukat, hogy a »végső harc« megvívása esélytelen, a győzelem lehetősége elveszett.

A megbékélés lehetősége viszont, úgy látom, fel sem merül az említett körben. Marad tehát a brutális következtetés: csendben váljunk el egymástól, balliberális-posztszocialista-globalista tábor, illetve nemzeti-konzervatív tábor. Nincs több dolgunk egymással. E ponton – lásd Bruck írását – megszűnnek az indulatok. Nincs többé harag. Nincs többé közös pont. Kész, vége. Hiszen a párkapcsolatokban is így van: amíg haragszunk a másikra, amíg dühösek vagyunk, addig közünk van a másikhoz. Ha már csak csendesen és ernyedten nézünk a másikra, s már nincs bennünk semmi indulat, akkor ott van vége a kapcsolatnak.

A kérdés csak az: hogyan gondolják a balliberális körök a »váljunk el csendben egymástól« kivitelezését? Az országon belül maradva húzódnak vissza saját köreikbe, megszakítva minden párbeszédet? Vagy – mint Dániel Péter – az ország elhagyása az alternatíva?

Fontos kérdés, amelyre válaszolniuk kell. A nemzeti és konzervatív tábor, amelyik egészen biztosan itt marad ezen a földön, kíváncsi erre, mert ez egyáltalán nem mindegy a jövőt illetően.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2012. november 24. 18:36
Arról az egyetlen tényről sajnos megfeledkeztetek, hogy valóban kettészakadt az ország és valóban nincs átjárás a kollaboránsok és a normális polgárok tábora között. És ez így van jól, bármennyire kellemetlen is. Egyszer majd eldől, hogy melyik fél az életrevalóbb. A történelem tanúsága szerint, eddig a magyarok éltek túl minden kritikus korszakot.Remélem ez a törvényszerűség és ez így is marad ezután is.
hazug politikusok
2012. november 23. 16:53
Kedves Fricz Tamás sajnálatos hogy megint elkezdték a balliberális gyűlölet kampányukat. A Fidesz ugyanaz a balliberális kommunista párt ami 1989-ben is volt. Önök csak gyűlölködni tudnak és sajnos nem veszik észre, hogy az emberek az összefogást szeretnék látni.
népoldali
2012. november 23. 14:36
És a nép?Etyházashetyén?Értelmezehetetlen az egész.Bal-jobboldal?NINCS! OTT: bal és jobboldalnak nevezett kiszolgálo személyzet elemezve,és analizálva,irtozatos médiájuk által legitimizálva. ITT:mindenki más,a nép.szegényen ,tájékozatlanul,manipulálva,hiszékenyen,kiszolgáltatva mindennek és mindnkinek Csoda az apátia?ki szólitotta meg öket? Holva az a párt,mozgalom,stn amely EGYSZERRE NEMZETI,ÉS SZOCIÁLISAN NÉPVÉDŐ?
laci0011
2012. november 23. 12:59
Szégyen hogy a jobberek a szervezettségüket az ország lebutítására használják,ahelyett hogy felemelnék!Az ilyen álcivil megélhetési bűnözők meg bekaphatják.Bűntethetővé kellene már tenni a tömegmanipulálást ezen a szinten!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!