Erkölcsi kötelességem lemondani

2012. november 26. 14:08

Mivel a Műcsarnok működési rendjének megváltozása nem teszi lehetővé, hogy a munkámat szuverén módon folytassam tovább, erkölcsi kötelességem a megbízatásomról lemondani.

2012. november 26. 14:08
Gulyás Gábor
Litera

2011-ben lehetőséget kaptam a Műcsarnok vezetésére. Kinevezésem után a szakmai programomat egy nyilvános konferencián ismertettem, azóta ennek megfelelően dolgoztam. A jelentősen romló pénzügyi feltételek ellenére sikerült elindítani a magyar nyelvű Flash Art folyóiratot, létrehozni egy új kiállítási teret, a Mélycsarnokot, ahol eddig több mint húszezren fordultak meg – ám mindez természetesen nem csupán nekem köszönhető. A társadalmi emlékezet vagy épp a nemzeti önazonosság művészeti reflexiót közreadó tárlat ugyanúgy szakmai összefogáson alapult, mint ahogy a kolozsvári kortárs képzőművészet első, teljességre törekvő bemutatása vagy Bukta Imre most látható, nagy kiállítása. A sikerek ugyanannyira a munkatársaim érdemei is, mint amennyire az enyémek. Az viszont, hogy a programom további része miképpen valósul meg, elsősorban az én felelősségem.

Mivel a Műcsarnok működési rendjének megváltozása nem teszi lehetővé, hogy a munkámat szuverén módon folytassam tovább, erkölcsi kötelességem a megbízatásomról lemondani. Ezért a mai napon kezdeményeztem az MNV Zrt. elnök-vezérigazgatójánál, hogy munkaviszonyomat 2012. december 31. napjával közös megegyezéssel szüntessük meg. Döntésemről írásban tájékoztattam a kultúráért felelős államtitkárt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2012. november 26. 21:55
Nem igazán értem... A Műcsarnok állami tulajdonban van. Egy állami tulajdonú intézményt lehetetlenség teljesen szuverén módon vezetni! Ha Gulyás Gábor úgy tudta, hogy lehet, akkor bizony rosszul tudta és el sem lett volna szabad vállalnia a feladatot!
antioxi
2012. november 26. 20:29
Zsidó felebarátaim, megismételem lassan, hogy mindenki jól értsétek, főleg ti: "Egy zsidóval- és egy zsidó művészeti intézménnyel kevesebb. Gratulálok, csak igy tovább kormány!" ui: 1) Valamelyik itteni biboldó fentebb megkérdezte tőlem, h. voltam-e már valamilyen művészeti intézményben? Igen voltam, rendszeresen járok szinházba. A múlt héten, a Nemzetiben voltam. Decemberben megnézem a MüPa-ban a Carmina Buranát (balett) a szegediek adják elő. Csak nehogy azt higgyék már a zsidók, hogy ők fújják a passzátot és a "magas kultúrális értékek" csak övék. (Ja, bőgatyában voltam és a szünetben barackpálinkát ittam, nem kósert. 2) Nem antiszemitizmus, csak realitás, viseljétek el: ön-korlátozni kell magatokat a magyar populációhoz mért 1,5% arányotok szerint minden területen. Ez numerus clausus? Igen az, magyar nemzeti önvédelemből van erre szükség. Nincs más választásotok, vagy tudomásul veszitek, hogy ez Magyarország, vagy ha nem akkor a kultúrális- és politikai perifériára szorultok végre száz éves nyomulásotok után.
HSL
2012. november 26. 17:56
riszpekt
oskar
2012. november 26. 17:52
Mit jelent a "működési rend megváltoztatása?????????????????? Mondja már meg valaki!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!