Zúzunk a médiában IV. - Együtt elemzik az Együtt 2014-et

2012. november 12. 14:27

Bajnaiék ügyesen nyitottak 23-án a politikai közép felfestésével.

2012. november 12. 14:27
Policity
Policity

„Az elemzők szerint komoly potenciál van az új egyesületben, habár a frissen megjelent mediános közvélemény-kutatás számaiból azért nagyon komoly következtetést nem szabad levonni. Bajnaiék ügyesen nyitottak 23-án a politikai közép felfestésével, esélyes az is, hogy már most visszacsábítottak néhány, egy hónappal ezelőtt még bizonytalannak elkönyvelt szavazót a pártválasztók közé, de továbbra is nagyon sok a kérdőjel. Nem tudni még, mit akar az LMP, de még ennél is nagyobb kérdés, hogy a szocialisták hogyan manővereznek ebben a helyzetben. Lakner Zoltán szerint például az is kétséges, hogy a 2006 és 2010 meghaladásáról beszélő Milla és Szolidaritás hogyan tud majd együttműködni Bajnaival, hiszen már a kiindulási pontoknál is nagyon mást gondolnak. Magyar Kornélia szerint a szakmai felkészültség is kérdéses lehet, de a Haza és Haladás szakpolitikai elemzései, stratégiái megmutatták, hogy azért van mire építeni.

A választási eljárási törvényhez nemrég nyújtottak be több mint száz módosítót, így ezeket is elemezték a meghívottak. László Róbert szerint nem hiába írná bele a törvénybe a kormánytöbbség, hogy egyesület nem, csak párt indulhat a választásokon: ezzel pont az Együtt 2014 számára akarnak egy akadályt felállítani. Fodor Csaba szerint hibás felfogások terjedtek el a közvéleményben, ugyanis a korábbi eljárási törvény sem engedélyezte, hogy egyesületek országos listát indítsanak. Ez korábban is a pártok kiváltsága volt, ebben most sem történt változás, azonban egyéni jelöltet egyesületek is állíthatnak. A Nézőpont elemzője úgy véli, nem kizárt az sem, hogy a következő hónapokban mégis engedélyezik majd a levélben való regisztrációt. Lakner Zoltán szerint vannak olyan hangok, mely szerint a hamarosan megszavazandó eljárási törvény elfogadásával nem ér véget a történet, hiszen a kétharmados többség bármikor átírhat bármit, így akár jövő szeptemberben, a feliratkozás megindulása után is belenyúlhat a szabályokba. Az elemzők mind egyetértettek abban, hogy teljesen abszurd az a módosító, ami előírná, hogy a jegyzőnek személyesen fel kell keresnie az állampolgárokat, ezzel segítve a regisztrációt. Ez óriási munka lenne, amit lehetetlen elvégezni, így plusz emberek kellenek hozzá. Azonban már önmagában a személyes felkereséses regisztráció is visszaélésekre, befolyásolásra adhat lehetőséget, ami azt valószínűsíti, hogy ez a fajta feliratkozási mód végül nem fog bekerülni a végleges törvénybe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaktuszvirág
2012. november 12. 18:15
Meg lesz még a Lúdmilla kopasztva,a Meseházi nem engedi,hogy kibontakozzanak,mert akkor az Ő poziciói gyengülnek.Lesz még bunyó a bal szélen,hála Istennek.
next mindig élni fog
2012. november 12. 17:59
Úgy tűnik, hogy a regi sem fog segíteni a kormányon! Menni fognak az emberek, én ezt hallom! Aztán majd jöhet a magyarázkodás, hogy látjátok baloldaliak, hogy ez sem volt az, ahogy gondoltátok! A baj nem itt van. Ott, hogy egy alapjogot, ami eddig az Alkotmányban volt, na ezt változtatták meg. Nem lesz sikeres, mert a birkák, vagyis a tuti birkák regizni fognak! Az összefogás meg elviszi a jegyzőhöz a választókat! A FIDESZ azt hiszi, hogy mindenki tésztáért megvehető, ahogy mindig hangoztatták! Most fog kiderülni, hogy nem, mert a változásra, vagy a szopatásból kitörők indulni fognak a választásokon! Itt tévedett a jelenlegi hatalom, igaz október 23-ig jól állt a szénájuk. Innentől kezdődhet a rettegés! Hm!
laci0011
2012. november 12. 17:34
A fityusz alatt a saját aknái robbannak fel,miközben a csodafegyver egyre inkább csak 1 döglött torpedó.Ide már komolyabb műsor kellene ennél a nagyképű,cinikus logikátlan hazudozásnál,ami barkácstörvénykezéssel párosul.
Sándor
2012. november 12. 17:34
Kezdődik a libaszezon ... szóljatok Libás-gordonnak !!!! Már több mint 20 ezer vadlúd érkezett a tatai Öreg-tóra http://www.hirado.hu/Hirek/2012/11/12/12/Mar_tobb_mint_20_ezer_vadlud_erkezett_a.aspx
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!