Anomáliák a „promenádon”

2012. november 13. 15:01

Nem azért helyeztünk el biciklitárolókat, mert el akarnánk foglalni jogtalanul a fizető parkolóhelyeket vagy meg akarnánk kurtítani az önkormányzatot.

2012. november 13. 15:01
Szimpla
Szimpla blog

A 7. kerületi Önkormányzattól, pontosabban a helyi Közterület-felügyelettől egy olyan határozatot kaptunk, miszerint a Szimpla kert ellen, illetve az azt üzemeltető cég ellen, »tiltott, közösség ellenes magatartás elkövetése miatt« hatósági eljárás indul, »mert a nevezett a szórakozóhely előtt engedély nélkül kihelyezett kerékpártároló létesítettek, parkolóhely céljából« - Alapjában véve nem kell ecsetelni tán, mi is az alapprobléma ezzel az egésszel (főleg, hogy pontosan idéztük a határozat szövegét!), ha valaki elolvassa és értelmezi, illetve értelmezni próbálja ezt a mondatot, de azért mégiscsak körbejárjuk egy kicsit.

Kezdjük talán ott, hogy a nevezett hely autókijárat, ahová eleve nem szokás parkolóhelyet létesíteni, ráadásul mi, az elmúlt évek során kérvényeztük, hogy ezt a területet kibérelhessük az önkormányzattól, melynek összege tudtunkkal egyébként 2,5 millió forint lenne, amit mi hajlandóak volnánk kifizetni - de konkrét választ ezzel kapcsolatosan a mai napig nem kaptunk! (...) A Szimpla kert előtti kis terület, ahol valóban megállnak autók, teszem azt, áruszállítás és egyéb hasonló elengedhetetlen(!) cselekvések céljából ugyan valóban az Önkormányzat tulajdona, de az egyetlen menekülési útvonala egy olyan vendéglátóhelynek, ahol naponta több ezren fordulnak meg, és ezt a területet két fizető parkolóhely foglalja el az önkormányzat jóvoltából!

Tehát, tulajdonképpen bárki megállhatna ott, és parkolhatna a Szimpla kert előtt, elzárva ezzel az utat, ellehetetlenítve a ki- és bejárást. Bízunk abban, hogy az itt felmerülő ellentmondást nem csak mi érzékeljük, és kifejezetten hangsúlyozni szeretnénk, hogy nem azért helyeztünk el biciklitárolókat, mert el akarnánk foglalni jogtalanul a fizető parkolóhelyeket vagy meg akarnánk kurtítani az önkormányzatot, hanem mert szükségesnek tartjuk, hogy lehetőség nyíljon arra, hogy azok, aki bejönnek hozzánk, leláncolhassák bringájukat és egyszerűen a normális, egészséges, az általunk elképzelt és szorgalmazott működés okán tesszük ezt, amihez elengedhetetlenül szükséges, hogy használhassunk Kerthelyiségünk egyetlen ki- és bejáratát!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!