A kényelemről és a kötelességtudatról

2012. november 06. 17:24

Amerikát a minden áron való prosperitás, a béke, a kényelmes élet, a gyors gazdagodás és a kötelességtudatot megelőző biztonság vágya fogja elpusztítani.

2012. november 06. 17:24
Theodore Roosevelt

„Believe you can and you're halfway there.”

„Speak softly and carry a big stick; you will go far.”

„The things that will destroy America are prosperity-at-any-price, peace-at-any-price, safety-first instead of duty-first, the love of soft living, and the get-rich-quick theory of life.”

„Behind the ostensible government sits enthroned an invisible government owing no allegiance and acknowledging no responsibility to the people.”

„Far better is it to dare mighty things, to win glorious triumphs, even though checkered by failure... than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much, because they live in a gray twilight that knows not victory nor defeat.”

„Far and away the best prize that life has to offer is the chance to work hard at work worth doing.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2012. november 06. 21:22
ps:Íhttp://prorev.com/bush2.htmY
ciseaux
2012. november 06. 21:21
No, ha már amerikai elnökökről van szó, találtam egy nagyon pikáns kis oldalt, a Bush-ok történetéről:
korona
2012. november 06. 18:39
(bemásoltírás)---------------------------------------------------------------------- NOVEMBER 13-A, A MAGYAR NYELV NAPJA November 13-án lesz a magyar nyelv napja, ebből az alkalomból Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere arra kéri az intézményeket, szervezeteket, honfitársait határainkon innen és túl, hogy méltó keretek között ünnepeljék meg ezt a napot. Az Országgyűlés 2011. szeptember 26-án egyhangú szavazással nyilvánította november 13-át a magyar nyelv napjává, 1844-ben ezen a napon fogadták el a magyar nyelvet hivatalossá tevő törvényt. "A magyar nyelv napját megünnepelik mindazok, akik felelősséget éreznek nemzeti nyelvünkért, akik magyarsághoz tartozásuk legfőbb tényezőjeként tekintenek rá. Felkérem az intézményeket, szervezeteket, és biztatom honfitársaimat határainkon innen és túl, hogy 2012. november 13-án méltó keretek között ünnepeljék meg e jeles napot! Álljon előttünk mintaként a magyar Országgyűlés példás egységben megszületett döntése, amellyel az országgyűlési határozatot megszavazta!" - olvasható a miniszter felhívásában, amelyet az MTI-hez eljuttatott a tárca. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Anyanyelvápolók Szövetsége közös kezdeményezéséből szüleletett ünnepnap lehetőséget teremt arra, hogy nemzeti nyelvünket évente legalább egyszer középpontba állítsuk. A magyar nyelv napját megünnepelik mindazok, akik felelősséget éreznek nemzeti nyelvünkért, akik magyarsághoz tartozásuk legfőbb tényezőjeként tekintenek rá - írta a miniszter. Fordítva kéne. Egy évben egyszer holokausztozni, s miden hónapban a konferenciákon, kiállításokon sulykolni, hogy a miénk a világ egyik legrégibb nyelve, ezért is vagyunk különlegesek, egyediek, és a múlt okán sokkal többek, mint a minket bunkózó européerek. Akik legfeljebb lábtörlői lehetnek egy magyarnak
birkakaka
2012. november 06. 18:06
Lehetne oroszúl?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!