Visszatértünk az íráshoz, és már működött is

2012. november 07. 11:10

A gyerekek születése előtt a zenekar volt a legfontosabb, de most már mindenkinek a családja a legfontosabb. Azért megcsináltuk. Interjú.

2012. november 07. 11:10
Tony Kanal (No Doubt)
Lángoló Gitárok

„Miért kellett ennyit várni egy új No Doubt-lemezre?

A Rock Steady lemezt 2001-ben csináltuk, majd 2002-ben turnéztattuk, aztán 2003-ban kiadtuk a Greatest Hits lemezünket, azt is megturnéztattuk 2004-ben, és ez így elég sűrű időszak lett, ezért elhatároztuk, hogy pihenünk egy kicsit. 2008-ban újra elkezdtük a közös munkát, írtuk az új lemezt, és egy kisebb írói válásággal szembesültünk. Azt tapasztaltuk, hogy nem jönnek olyan gyorsan és egyszerűen a dalok, mint ahogy azt hittük. Elmentünk inkább egy turnéra, hogy az majd összehoz minket, hiszen azt csinálhattuk ami mindig is a legboldogabbá tett mindenkit a zenekarban, és amit a legjobban élveztünk, vagyis koncerteztünk. Úgyhogy 2009-ben egy 58 állomásos turnét nyomtunk le Amerikában, és nagyon klassz volt, újra jól működtünk együtt, és rengeteg inspiráció jött ebből a turnéból. Aztán visszatértünk az íráshoz, és már működött is a dolog. Persze így sem voltunk nagyon gyorsak, de ennek az az oka, hogy mindegyikünknek gyerekei vannak, emiatt nagyon nehéz szervezni, és olyan időpontot találni, ami mindenkinek jó. A gyerekek születése előtt a zenekar volt a legfontosabb prioritás, de mostmár mindenkinek a családja a legfontosabb, de azért megcsináltuk. Kicsit hosszas munka volt, több időbe telt mint azt gondoltuk, de azért csak elkészült.

Ha a gyerekek az elsődleges prioritás, akkor nem is terveztek világkörüli turnét?

De, mindenképpen megyünk turnézni. Most TV műsorokban lépünk fel Európában, hétvégén az X-Factorban léptünk fel, aztán Párizsba megyünk, majd az MTV EMA díjátadón szereplünk. Az igazi turné jövőre kezdődik majd, és az amerikai rész az abból a szempontból lesz egyszerűbb nekünk, hogy oda biztos jönnek velünk a gyerekek. Meglátjuk hogyan bírják, és eldöntjük, hogy a világ többi részére is jönnek-e.

Akkor a magyar közönség a TV-n keresztül leghamarabb az MTV EMA díjátadón fog látni titeket. Oda mivel készültök?

A Looking Hot számunkat játsszuk majd el, ami egy nagyon vidám dal, és élőben ez talán még jobban átjön majd. Nagyon szeretem ezt a számot koncerten előadni, mindig mosolyognom kell közben, már alig várom. Nem is emlékszem, de talán mint No Doubt nem léptünk még fel az MTV European Music Awardson, úgyhogy nagyon izgatottak vagyunk, ráadásul jelöltek is vagyunk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!