Embertelen jogok

2012. december 10. 17:12

Minden azzal kezdődött, hogy az ember ki bírta mondani, hogy nincs Isten.

2012. december 10. 17:12
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Jobbegyenes

„Minden azzal kezdődött, hogy az ember ki bírta mondani, hogy nincs Isten. De, ha nincs Isten, akkor azért mégis csak kell, muszáj valaminek lennie, ami mindennek az eredője és célja. És ekkor a meggyalázott, kifosztott oltárokra felhelyezték az új bálványt, az Emberi Jogokat. Csupa nagy betűvel. Hiszen végülis a Tízparancsolatban is ez áll, hiszen végülis az első emberjogi harcos is Jézus Krisztus volt, hiszen, ha élne, Buddha, meg Krisna, meg az összes szent és örökkévaló ezt akarná...Hát, lószart!

Mert, ha nincs Isten, mert, ha Jézus csak egy hippi volt, Buddha csak egy filozófus, Krisna meg egy vicces indiai mitikus alak - akkor nincsen ember sem. Akkor az emberi jogok szép és valóban fontos eszményéből tébolyult rögeszme lesz, amely fontosabb magánál az embernél is. Hát, így jutottunk idáig.

Nem baj, ők, ott New Yorkban, meg Brüsszelben fetrenghetnek a saját mocskukban. Legyenek csak nagyon civilizáltak, nagyon korszerűek, nagyon píszík gusztustalan üvegpalotáikban, ahol a beléptető rendszeren már eleve fennakad a lélek, az igazság, az emberség, és minden, ami ezt a földi siralomvölgyet életté teszi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korhely
2012. december 10. 22:22
Nincs isten! És akkor most mi van? Bizonyítsd be, hogy van! Ízlésekről és istenről nem vitatkozunk. Van, akinek mindkettő van. Van, akinek egyik sincs. És persze van, akinek egyik van, a másik nincs. És világvége sem lesz december 21-én. De attól még van, aki elhiszi...
pierre bayle
2012. december 10. 18:42
apa, kezdődik... http://index.hu/kulfold/2012/12/10/a_horvat_papok_szerint_karos_a_felvilagositas/
incze
2012. december 10. 18:03
Fellengzős, patetikus fos. Ahogy a jobbszéltől megszokta az ember.
pierre bayle
2012. december 10. 17:59
Hát mit csinált volna az ember, ha egyszer a világ állapotából semmi másra nem tudott következtetni, mint arra: tényleg nincsen Isten. Vagy ha van, nem szereti különösebben a teremtményét. Persze megpróbálhatjátok megint erőltetni a dolgot, kedves tálibok, nekem volna kedvem egy kis kultúrharchoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!