Soha nem volt ennyire erős a nyomor érzete az országban

2012. december 27. 18:51

Nem véletlen, hogy egyre többen hagyják el Magyarországot, amelynek kormánya hivatalos politikával emelte a szegények (és nem a szegénység!) elleni küzdelmet.

2012. december 27. 18:51
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Facebook
„Volt egy fénykép, ami beárnyékolta minden jóérzésű ember ünnepét. Ezen a fényképen több száz ember látható, amit sorban állnak a Blaha Lujza téren a Krisna-hívők ételosztására várva. Ez a kép egybeesik a saját mindennapi élményeimmel: soha ennyien nem kéregettek az utcákon, soha nem volt ennyire erős a nyomor vagy a nyomor érzete az országban. 

Tudom, hogy a statisztikák azt mondják, volt a helyzet ennél rosszabb is, ugyanakkor nem véletlen, hogy egyre többen hagyják el Magyarországot, amelynek kormánya hivatalos politikával emelte a szegények (és nem a szegénység!) elleni küzdelmet. Sok egyéb más ok mellett elsősorban ezért van szükség kormányváltásra: mert nem hagyhatjuk, hogy az ingyen ételért való sorban állás egyre többek számára jelentsen egyedüli lehetőséget arra, hogy jóllakjanak végre egyszer.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya tizedes
2012. december 28. 16:57
Szóval ezért kapott 2009-ben a krisnavezér, Sivarama Svámi Köztársasági Aranykeresztet Manherz Károlytól. http://www.heol.hu/heves/kozelet/erdemkereszttel-ismertek-el-a-krisna-hivok-vezetojet-266532 Elő a farbával, Létai Péter: muti az előző évek ételosztásairól készült fotókkal!
öszödibeszéd
2012. december 28. 16:15
Gábor, kérdezd meg a Krishna-hívőket, hogy hány hosszú év óta osztják az ételadagokat a Blahán? Ne nézz minket hülyének!
OberEnnsinnen
2012. december 28. 16:10
Van egy kérdés, amely önmagában fontosabb, mint a többi együttvéve. E hasábokon, s máshol is sokszor előfordul a hozzám hasonlóan egyszerűen gondolkodók részéről: ez pedig a felelősség kérdése. Az ország hosszú távú érdekei egyszerűen nem léteznek, már legalább 1982 óta. Éljük túl a 4 évet! Ha túléltük, azzal önmagát igazolja a mindenkori kormány, hiszen ő jót akart, - akkor az volt az ésszerűnek látszó (Bajnai). Dosszié bezárva, nyitják az újat. EZ ÍGY MOST MÁR NEM MEGY! AKÁR VISSZAMENŐLEG, MINDENFÉLE ALKOTMÁNYBÍRÓSÁGI VERDIKTET FELFÜGGESZTVE EZ EGYEDI KÉRDÉSBEN, NYILVÁNOS - EGYENES TELEVÍZIÓS KÖZVETÍTÉSBEN - MIMDENKIT MEGKÉRDEZNI: HOGYAN TŰNT EL MAGYARORSZÁG VAGYONA? AKI HIBÁZOTT, NEM A JÓ GAZDA MÓDJÁRA JÁRT EL, AZ VAGYONI RETORZIÓK MELLETT, MEGHATÁROZOTT IDEIG - 5-10-20 - ÉVIG SEMMIFÉLE ÁLLAMI HIVATALT, MEGBÍZATÁST NE KAPHASSON, példul. Ez egy kiindulási pont lehet. Itt van már Ron Werber. Az ő működése mentén is keletkezett 14000 (tizennégyezer) milliárd plusz adósság. Erre rájön a ki tudja, milyen magas, s mikor lejáró kamatadósság. Ha azt akarjuk, hogy az országot minden egyes kormány felelősen irányítsa, ki kell mondani: a legfontosabb megalkotandó törvény, a felelősség kérdésének megállapítása, hatóerejének kőkemény törvénnyé, valósággá emelése. Ismételten: e kérdés, megoldása önmagában fontosabb, mint a többi együttvéve. Míg a felelősségrevonás lehetősége nem automatikus, addig ez az egész csak bohóckodás.
hátakkor
2012. december 28. 15:35
Amikor Gabriella a széteső SzDSz átmeneti elnöke lett, a volt kolesztársa még dobott neki egy mentőövet, egy előrehozott választással még 4 évig ellébecolhatott volna ez a lajhár, de Gabink inkább a Fletó-Baynau-Oszkó triót választotta még pár hónap túlélésért. Megérdemli, ha a Batyin őt fogják, mint nyomorgót lebunkóparasztozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!