Fontosak-e a Nemzet Színészei a Nemzeti Együttműködés Rendszerének?

2013. január 09. 08:55

Az egész ország által elismert művészek immár nem először nem jutottak hozzá a járandóságukhoz, ráadásul erről csak az utolsó pillanatban értesítették őket.

2013. január 09. 08:55
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Lehetmas.hu
„Sajtóhírek szerint a Nemzet Színészei idén januárban sem fognak időben hozzájutni a számukra havonként járó rendszeres juttatáshoz. Az érintettek ezt rendkívül későn, csak tavaly év végén tudhatták meg az EMMI által részükre küldött levélből, amelyből az is kiderült, hogy három hónapnyi pénzt kapnak majd egy összegben, azaz akár márciusig csúszhat az utalás.

Az LMP írásbeli kérdést nyújtott be Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez: mivel magyarázható az a méltatlan helyzet, hogy az egész ország által elismert művészek immár nem először nem jutottak hozzá a járandóságukhoz, ráadásul erről csak az utolsó pillanatban értesítették őket.

Ahogy a kérdés fogalmaz: »Önök korábban arról beszéltek, hogy a demokrácia annyit jelent, hogy az Önöké a többség a parlamentben, azt csinálnak, amit akarnak. Az elmúlt két években megmutatták, hogy képesek néhány nap alatt komplett üzletágakat újraszabályozni. Képesek voltak arra, hogy alkotmányt módosítsanak azért, hogy valakiből polgármestert vagy nagykövetet csinálhassanak. Most mégis képtelen megoldani, hogy az egész ország által nagyra tartott tizenkét ember idejében megkapja a járandóságát. De még arra sem voltak képesek, hogy erről időben tájékoztassák őket. Úgy látszik, hogy a Nemzet Színészei sem tettek le eleget az asztalra ahhoz, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere komolyan vegye őket.«”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2013. január 10. 08:11
Nem irigyseg. Csak valoban nem tudom, hogy valakit, akit eleg jol megfizettek egy munkaert - legyen az muveszi tevekenyseg - utana miert kell ezert meg kulon elete vegeeig megfizetni. Nem is beszelve arrol, hogy a valogatas meglehetosen igazsagtalan, szubjektiv es talan mondhatjuk, hogy politikafuggo.Szoval havi hatszazezer..vegulis miert is?
Forsz
2013. január 10. 01:19
Van benne valami, hogy a magyarokra jellemző az irigység. Csak el kell olvasni az itteni lesajnálókat, azokat, akik értelmetlenül hasonlítgatnak, akik mindennek csak a fonákját képesek látni. Ugyan ez nyilvánul meg a nyugdíjas társadalom ellen is, amikor irigylik ugyan ezek az elemek a nyugdíj karbantartás címén, annak némi javítását. Tulajdonképpen nincs is mit csodálkozni azon, hogy ilyen mély a megosztottság az országban. A szocialista, majd liberális politika felismerte, hogy ez a társadalom önmaga ellensége és ezt ki is használja. Amíg ennyi szar ember lesz a magyarság soraiban, addig jó hangulatot várni dőreség, addig menni fog a hangulatrontás ezerrel.
bagira
2013. január 09. 14:47
Nézzük meg a kiváltságos színészeket Törőcsi M Bodrogi meg a többi a szocik talpnyalói.Becsüljék meg a dolgozókat akik idősen munkában megrokkanva élnek hosszú évtizedek munkáján keresztül kicsi nyugdijból.
bagira
2013. január 09. 14:42
Egy színésznek se adnék havi 600 ezer forintot a nyugdíja mellé,mit szóljanak azok akik 35-40 évet ledogoztak 60-70 ezer forintért .És még követelőznek ,azt követeljék amiért megdolgoztak ,ne a potyáért.Havi 600 ezer forint nem elég ,röhej ,nem kell prédálni ,nem kell nagy lábon élni .Fizessék meg azokat akik kitermelik az országnak plusz hasznot ,aktív dolgozókat akik családot nevelnek munkájuk mellett .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!