A legfontosabb a móka-tényező

2013. január 21. 07:30

Az elejétől az volt az elképzelésem, és ez meg is valósult, hogy a Mikroszínpad ne egyfajta játszási stílusnak legyen a helye. Interjú.

2013. január 21. 07:30
Litkai Gergely
Heti Válasz

És ez megéri anyagilag? Jönnek a nézők a Nagymező utcába független előadásokat nézni?

Nincs nagy varázslat, úgy működik, hogy a jegybevételek kilencven százalékát átadjuk a produkciónak, a fennmaradó tíz százalék pont arra elég, hogy a játszás technikai költségét fedezzük, a társasági adóval kiegészítve, ami az adott előadásra elszámolható. Ezért is fontos, hogy ezek az előadások jó házzal menjenek, ami szerencsére eddig meg is valósult. Ami pedig nem ment jól, - ez az együttműködés lényege is, mert az egyikünknek sem éri meg - az kikerül a repertoárból. Így kialakul egy olyan stabil műsor, ami tükrözi a közönség igényét, ízlését.

Eltelt egy év a Mikroszínpad művészeti vezetői székében. Hogyan értékelné az elmúlt időszakot?


Ugyancsak munkás év volt. Azt láttam és látom a legnagyobb kihívásnak, hogy egy teljesen más közönséget kell megszólítanunk. A másik nagy feladat, a Mikroszínpad elavult infrastruktúrájának átalakítása. A színpadon is alakítani kell, hiszen annyira kicsi a mélysége, hogy szinte csak síkban lehet rajta játszani. Az elejétől az volt az elképzelésem, és ez meg is valósult, hogy ne egyfajta játszási stílusnak legyen a helye, a humor műfaja, amit mi csinálunk, pedig a Thália több színpadán is megjelenjen. Mogács Dániel estje például most az Arizona Stúdióban látható, vagy a nagyszínpadon hamarosan bemutatjuk Benedek Miklós rendezésében a Bombaüzlet című kabarétörténeti áttekintést.

Teljesen kicserélődött a nézőközönség vagy sikerült megtartani a Sas-kabaré rajongói közül is párat?


Jelentős változások vannak, de például a Rádiókabarénak is kialakult közönség bázisa van, akik kíváncsiak az új dolgokra, és ugyanolyan jót nevetnek a régi iskolához tartozó tréfákon is. Ez sem ördöglakat, a legfontosabb a móka-tényező, a lényeg, hogy megnevettesse őket, amit látnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ciki
2013. február 05. 07:11
Először is, a humornak NINCS oldala! Nincs olyan, hogy jobboldali, vagy baloldali humor! Csak HUMOR VAN! Igaz, ez lehet jó, vagy rossz, de ez más kérdés. Ha föladják a "magas labdát", azt le kell ütni! Ezt Litkai és csapata nagyon jól, profi módon teszi. Innen is csak gratulálni tudok az egész stand up comedy csapatnak! És az megint más, van-e humorérzéked, vagy nincs. Kedves Litkai! Az irány jó, csak így tovább! AKINEK MEG NEM TETSZIK, AZ KAPJA BE! :) :) :)
fofo
2013. február 05. 07:11
Hát nem fog eltűnni! Egy darabig biztos nem. Ugyanis akiknél a pénz van, azok mondják meg, hogy miről szóljon a napi humor. Ők pedig, egytől-egyig balliberálisok. Litkai is beállt a sorba, pedig kár érte, mert tetszik a humora. De amikor a TEK-en gúnyolódik, és valótlanságokat állít, amikor elmegy az ATV-be kormányt mocskolni, abból kitűnik, hogy a baliberális elvárásoknak akar megfelelni, hisz abból él. Én elfogadnám azt, hogy a szatíra feladata a mindenkori hatalmon lévők bírálata, a figyelem felhívása a hibákra, de azt már nem, amikor valótlanságok állításával teszi ezt, és mélyen hallgat azoknak a balliberális pártoknak a bűneiről, akik őt pénzelik. Néha ugyan, a "kiegyensúlyozottság" kedvéért elővesz egy, már a baloldalon is megbukott, kényelmetlenné vált politikus-bírálatot, de mélyen hallgat a mai mocskolódókról. A szilveszteri kabaréban elmondott TEK-es gúnyolódása után várom, hogy mikor fog gúnyolódni a mentősökön, a tűzoltókon és egyéb jószolgálati szervezeteken, végül is azok is kormányzati irányítás, befolyás alatt működnek.
tributum
2013. február 02. 20:52
- Mondjuk, az is érdekes, ahogy beállt szó nélkül a Kálomista-féle Thália-gengszterprodukció szekértolói közé... - Lásd még a szebb emlékű, vén korára(?) semmire sem néző módon pénzéhessé lett Bereményi Gézát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!