A Pista listája

2013. február 21. 15:02

A HÖK jegyzőkönyve túlhaladta azt a Matula Magazin által egészségesen fasiszta polgári humornak nevezett minőséget, amelyet imádok, de nem vagyok Balavány György se, hogy néhány évvel ezelőtti énemet börtönbe óhajtsam juttatni.

2013. február 21. 15:02
Foray Nándor
Alternatíva

„14-15 évesen minden fárasztó »munkanap« után, a napi tanulmányi megaláztatást átvészelvén kicsücsültünk a szintén központi Szent István tér utcakereszteződést átlátó padjára, és onnét jellemeztük a járókelő embereket, emberfeletti kritikai érzékkel és éleslátással. Sistergő sihederként megmondtuk frankón, frappáns, dörgedelmes huszárvágások formájában, hogy mely istenadtával mi a baj. Az egyik trapézgatyát hordott, a másik túl nagy segget, a harmadikat ellenben partiban szopattuk volna. A felettünk naphosszat ítélkező tanárok civil változatain telepatikusan álltunk bosszút.

Életérzés volt.

Akárcsak a HÖK jegyzőkönyve. Nagyjából ezt a nosztalgiát éreztem, amikor bele-bele, aztán lassanként végigolvastam. A kezdeményezés és néhol a megvalósítás mosolyt csalt arcomra. Félanalfabéta és fotelhungarista szerzője nem nyerte el maradéktalan rokonszenvemet, ugyanis túlhaladta azt a Matula Magazin által egészségesen fasiszta polgári humornak nevezett minőséget, amelyet imádok, de nem vagyok Balavány György se, hogy néhány évvel ezelőtti énemet börtönbe óhajtsam juttatni. Ha a HÖK-ös srácnak jól esett, és magának főzte, kedves egészségére.

Ezzel szemben milyen lett fogadtatása? Először is az álnaiv rácsodálkozás, hogy az ELTE bölcsészkarán mélymagyarok laknak. Hát kezicsókolom, a magyar-, illetve a történelemszak, az már csak ilyen. Mindig is vonzotta a magyar történelem rajongóit valahogy, nem is értem. Én 2007-ben iratkoztam be, és eleve úgy kerültem oda, hogy a HÖK éppen antiszemita vádban fürdött. (Figyelem: 2007-ben a második Gyurcsány-kormány kellős közepén tanyáztunk!) A magyar szak táskáiban lapulnak a gyűrött Wass Albert-kötetek, a történelemszakon nyüzsögnek a Turulvér-pulóveres dark rockerek. Ez így volt, így lesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
maniac13
2013. február 21. 21:24
Ennyire rosszindulatú általánosítást rég nem olvastam, pedig akad még egy-kettő mostanában (is).
tevevanegypupu
2013. február 21. 20:24
Aztan mi van akkor, ha a szemelyek melle irt jellemzes stimmel?:)
kamasuka
2013. február 21. 20:14
Anyázod a listát, miközben olvastad a Matulát? Hinnye hö, nem semmi, paraszt.
Gobbi Hilda Páncéloshadosztály
2013. február 21. 17:52
"Hány szerencsétlen lánykának keserítették meg az egyetemi életét a folyamatos zaklatások és vegzálások, mert ezen a listán valami hülye gyerek azt írta oda, hogy dugni akar?" Na, várjál! Én az ellenkezőjéről tudok. Egy csomó volt, amelyik dugni akart, de nem dugta meg senki. És ettől lettek szomorúak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!