A konzervatív választás: Bajnai

2013. február 11. 13:43

Konzervatívként a legkisebb politikai rosszat keresve nehéz mást választani, mint Bajnait.

2013. február 11. 13:43
HaFr
1000 leütés

„Úgy vélem, konzervatívként a legkisebb politikai rosszat keresve nehéz mást választani, mint Bajnait. Szemet dörzsölve, tépelődve, fogat szíva, kezet tördelve, de mégis. Nem tűnik ugyan túl megalapozottnak ez a választás, különösen a programja híján, és egyelőre nem is élteti más, mint -- az LMP után másodszor -- az a remény, hogy nem lesz mindig így, ahogy van. Az is tudott, hogy a remény csalfa: amíg a nemzet adott, addig a jövőben sem lehet nagyon más a politikai valósága, mint az elmúlt huszonöt év átlaga, de talán lehet jobb, mint az elmúlt tíz évé, és lehet sokkal jobb, mint az elmúlt háromé. Elég hozzá, hogy egy politikai vezető ne a legrosszabbat hozza ki a népből, az átlagos rosszat tartsa féken egy intézményrendszerrel, és engedje, hogy a jó esélyhez jusson. Ebből kell kiindulni.

Orbán egy valamire való konzervatív minden megvetését kivívta az elmúlt három évben. Egy fikció (a tudatosan nemzetrontó baloldal) ellenében felforgatta az ismert világunkat, tette az erre való világos felhatalmazás nélkül, kiszámítottan és durván visszaélve a választók bizalmával, úgyhogy végül egy szűk forradalmi-pretoriánus klikk maga alá gyűrhette a társadalmat, kihasználva a demokratikus intézményrendszer gyengeségét és a kapitalizmus alacsony legitimitását tönkre tehette államát és gazdaságát, folyamatosan pusztíthat közösségi csatornákat, bevett életformákat, megfélemlítheti emberek millióit -- és nem átall mindezek után adminisztratív akadályokat gördíteni saját leváltása elé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfelejtette
2013. február 11. 17:45
Ez van. Akkor én mégsem vagyok konzervatív. Lehet, hogy progresszív vagyok? A fenébe, a végén még Ferire kell szavaznom.
hátakkor
2013. február 11. 17:42
Angliában pár erényes konzarvatív kiröhögné Lúdas Mátyást. Az első privatizásiós seftje után sose lehetne már "üzletember" sem, nemhogy miniszter.
Vén Csataló
2013. február 11. 17:36
Nem sok fogalma van a konzervativizmusról ennek a provokátornak. Egy konzervatív például sosem szavazna egy magát kommunista pártállami csinovnyikból, vagyonos "üzletemberré" összelopó parvenüre.
kukagyerek
2013. február 11. 17:07
"..a legkisebb politikai rosszat keresve..." Ezek az idióták még nem unják ezt "legkissebbrossz" című ócska komcsi dumát? Sz@rni kisebbik, meg a nagyobbik rosszra is! A jót kell választani! Sőt, a Jobbikot!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!