Azon nem lepődök meg, hogy Árpa Attila akkora faszfej...

2013. február 16. 20:19

Azon nem lepődök meg, hogy Árpa Attila akkora faszfej, hogy beperel újságírókat becsületsértésért, de azon igen, hogy el is ítélik őket.

2013. február 16. 20:19
Kopiás Attila Steve
KA_Steve

„Ha jól értem, akkor

1) Faszfejnek lenni szabad (helyesen, ez nem bétékás téma).

2) Azt állítani munkatársadról, hogy faszfej, szabad (szintén helyesen, éljen a szólásszabadság).

3) Újságíróként beszámolni a tényszerű valóságról (most épp arról, hogy X azt mondta Y-ról, hogy faszfej), az bűncselekmény

Most persze lehet jönni azzal, hogy a bulvárlapok újságírói gyakorlata (»figyu, írjuk ide, hogy állítólag ezt meg azt csinálja, és hivatkozzunk valami random forrásra, aki szerint rosszarc«) bőven hagy kívánnivalót maga után. 

De ez itt most teljesen irreleváns. Ha jól értem, akkor ha bárki sértő jelzőket használ másvalakire, arról a sajtó nem számolhat be, a cikket megíró munkatárs ugyanis becsületsértést követne el. Tehát ha Dániel Péter azt mondja valami performancán, hogy Tarlós István egy fasiszta barom, az indexen plankó pedig lehoz egy beszámolót az eseményről, amiben ez is szerepel, akkor mehetünk freehelikoptergergő pólót csináltatni, mert őt fogják bűncselekmény miatt megvágni. 

Remekül hangzik…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tributum
2013. március 25. 16:42
- Fa... fej, te ugyebár a jó édesanyád nyelvén írsz mocskos trágárságokat a köznek? Mert ha igen, egyáltalán nem csókoltatom ezért a kedves mamádat!
Nannyó
2013. február 22. 23:26
Az hát. A bulvárújságírókat "megszüntetném". Lehet gagyit írni, de nem kéne emberekbe ilyen szinten beletiporni.
peterd127
2013. február 20. 23:50
jó cikk:)
kuwiq
2013. február 19. 03:47
Tökéletes félreértése az egész történetnek. Árpa azért perelt, mert a viszonyát többi szereplőhöz és magához a produkcióhoz is negatívan állították be. Mindez azt is eredményezhette volna, hogy további produkcióba meg se hívják, ami túl azon, hogy anyagi kár, egyben gyakorlatilag a kifektetésével egyenértékű. A pénzbünti pedig akár elrettentő mértékű is lehetne. Mindenestre hadd gratuláljak ehhez a színvonalú "újságíráshoz", kb. egy kocsmai verekedés előjátéka szintjét súrolja, alulról. Nyilván jó érzés úgy provokálni, hogy kb 99%, hogy mégsem veri féltholtra a sértett. Lassan már ott tartunk, hogy ez az alaphangnem a "magyar sajtó"ban, hála az Új Péternek meg a TótaW-nek is, akik e stílus zászlóvivői, az újmagyar kloakizmus megteremtői. És még ezek vannak kiakadva Bayeren?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!