Ott lenni, ahol az olvasók

2013. március 20. 13:16

A HVG.hu-val évek óta tudatosan építjük a facebookos közösségünket. Az első pillanattól kezdve lehetőséget láttuk benne. Interjú.

2013. március 20. 13:16
Kékesi Zsuzsa
mediainfo.hu

„Milyen internetes felületek tartoznak a kiadóhoz?

Vannak az eleve digitális termékeink: hvg.hu, adozona.hu, eduline.hu, illetve a jobline.hu. Ezen kívül vannak még időszakos oldalaink, mint például a goldenblog.hu, illetve a print és egyéb termékeinkhez tartoznak online felületek, pl. HVG Könyvek vagy a HVG szemináriumok.

A Facebookon a HVG kulcsszóra keresve hat, a kiadóhoz első ránézésre is kötődő oldalt találni, ezek közül népszerűségben maga a HVG magaslik ki csaknem 100 ezer követővel. Mennyire tudatos tervezés eredménye ez?

A HVG.hu-val évek óta tudatosan építjük a facebookos közösségünket. Az első pillanattól kezdve azt a lehetőséget láttuk benne, hogy személyes kapcsolat alakulhat ki az olvasókkal, és nem egy névtelen tömeget kell elképzelnünk magunk előtt, amikor újságot írunk. Ugyanakkor azért is fontos ott lennünk a Facebookon, mert az olvasóink is ott élik online életük egy részét. Úgy gondoljuk, az a helyes stratégia, ha mi is ott vagyunk, ahol az olvasók, ha azzal foglalkozunk, ami őket érdekli. Természetesen üzletileg is fontos nekünk a jelenlét, mivel a napi forgalmunknak mára jelentős hányada érkezik a Facebookon megosztott cikkekre.

A többi oldallal mik a céljaik? Mekkora az átfedés a közönségek között?


Hírfogyasztási szempontból nagyon különbözőek az emberek. Van, akit nem érdekel a politika, de például érdeklik az IT-s hírek. Nekik nem a központi HVG oldal fogja a legrelevánsabb anyagokat kínálni a Facebookon. Olyan is akad, akit kifejezetten a politikai vélemény cikkek érdekelnek, ők a Nyüzsi rovatunk Facebook oldalát fogják értékesnek találni. Pont úgy próbáljuk téma alapján kínálni a tartalmainkat, mint például egy RSS feedben vagy a mobil alkalmazásainknál az alertekkel. Nem elemeztük mélységében az átfedést az oldalak között, hiszen a stratégiából az is következik, hogy nem rontják egymás hatékonyságát ezek az oldalak, vagyis nem gond az sem, ha átfedés van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
janika
2013. március 21. 09:05
Bocsánat: "bejegyzésekért".
janika
2013. március 21. 09:02
Az ilyen bejegyzésekét is fizet a megbízód?
drkovax
2013. március 21. 08:57
És Czeglédi, mint "mi konzervatív fiatalok" ... Jujj !
freehckr
2013. március 20. 22:58
„akit kifejezetten a politikai vélemény cikkek érdekelnek, ők a Nyüzsi rovatunk Facebook oldalát fogják értékesnek találni” Melyik az az elmeháborodott félkegyelmű szerencsétlen lóhere, aki a HVG hányózacskóját „értékesnek” találja? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!