Matolcsyé minden hatalom, központosítja a Nemzeti Bankot

2013. március 02. 16:16

Ahol senkinek sincs önálló cselekvési joga, ott idővel mindenki pont annyit fog teljesíteni, ami minimálisan szükséges, és kifejezett idiótának számít, aki akárcsak megpróbálkozik ennél többel.

2013. március 02. 16:16
Szily László
Szily László
Cink

Ahol senkinek nincs aláírási joga a legfelső vezetőn és maximum egy-két közvetlen beosztottján kívül, ott szép fokozatosan elsorvad a napi működés, elmaradoznak az ötletek, a munkatársaktól egyre kevesebb hozzáadott érték kerül be a közösbe, aztán jön az elkerülhetetlen szétesés. Minden egészséges cég, szerkesztőség vagy bank akkor tud hatékonyan működni, ha a vezető kiválasztja a legfontosabb munkatársait, azok kiválasztják a magukéit, aztán a megfelelő rendben szétosztják a felelősséget. Ha a munkatársaknak van terük kibontakoztatni a tehetségüket és a kreativitásukat. Ahol senkinek sincs önálló cselekvési joga, ott idővel mindenki pont annyit fog teljesíteni, ami minimálisan szükséges, és kifejezett idiótának számít, aki akárcsak megpróbálkozik ennél többel. Mondjuk mint annak idején a sorkatonaságnál. Szóval ha Matolcsy az Origó által leírt rendszert nem csak a korábbi MNB-alkalmazottak kirúgásának idejére vezeti be, akkor nem kell megvárnunk, hogy Holdkóros György jegybankelnökként is holdkóros lesz-e, mert már most lehet tudni, hogy az MNB hogyan fog teljesíteni alatta.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogd a pénzt és kuss
2013. március 03. 09:12
micsoda baromság....
BőröndÖdön
2013. március 03. 08:58
Először az összes jegybanki alkalmazott fenekén megkeresik a Gyuri bácsi által elvárt piros pöttyöt.
states
2013. március 03. 08:28
Kezd komikus lenni, ahogy baltábor dühében, hogy még a forint sem akar nemhogy bedőlni, hiába jósolták éjt nappallá téve, de még csak rezdülni sem a kinevezés hírére, most megpróbálják előre bedarálni Matolcsyt mielőtt az egyáltalán betette volna a lábát az MNB-be. Matolcsy meg akkor lenne igazi dilettáns, ha nem rendezne egy jó kis nagytakarítást és szellőztetést Simor után, mert még a Bank utca is bűzlik tőle.
ShamrockJ
2013. március 03. 00:38
Szily nem az zsindexen firkalgatott eddig ? Ugy latszik a fiuk rauntak a kis buzernyakra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!