Maradnánk még egy keveset

2013. március 04. 14:07

Puszta szavazatmaximalizálásról van itt szó, nemkeretszámmal és nemtandíjjal, amin decemberben még jókat lehetett röhögni, most már egyre kevésbé.

2013. március 04. 14:07
Teczár Szilárd
Magyar Narancs

„Jelen pillanatban ott tartunk, hogy a felvételizők a várható ponthatár mellett azt sem igen tudják belőni, elindul-e egyáltalán a kiszemelt és hőn áhított szak, lesznek-e oktatók, szaktársak, elhordják-e szeptemberig az infrastruktúrát, vagy osztozkodhatunk még a maradékon. Nem sokkal okosabbak intézményvezető foglalkozású polgártársaink sem, ők azonban kevéssé ugrálnak, hiszen a kiszámítható finanszírozás helyére nemsokára a nettó pénzosztás lép, ahol jelentős szájtartási képességekre lehet még szükség. Nem túl hangos a hivatalos érdekképviselet sem, holott az alkotmánymódosítás bejelentésével újfent teljes kabaréba fulladtak a tárgyalások. Ennyi erővel kérdőívet is küldhetnének Nagy Dávidnak és Mezey Barnának, ilyesféle kérdésekkel: »Egyesek szerint az adófizetők jogos elvárása, hogy a pénzükön taníttatott ifjak a nemzet javára, itthon, Európa szívében kamatoztassák tudásukat. Mások hazaárulók. Ön mit gondol erről?«

Jelen pillanatban ott tartunk, hogy a felsőoktatás szétverése még csak nem is a gazdasági racionalitás, a munkaerőpiaci kompatibilitás irányába halad (persze ez is felháborító volna, az önmagáért való tudás, a művelődés megbecsülésének, elismerésének teljes hiányáról tanúskodna). Ne mondja nekem senki, hogy a minisztériumban 15 évre előre kiszámolták a hallgatói szerződés ökonómiai hatásait, vagy hogy vettek egy képletet minden szakra, és éppen 16-nál jött ki, hogy felesleges az állami támogatás. Ha mégis vannak ilyen számítások – megkövetek akárkit – rajta, mutassák meg! Amíg ez nem történik meg, azt kell gyanítanunk, hogy puszta szavazatmaximalizálásról van itt szó, nemkeretszámmal és nemtandíjjal, amin decemberben még jókat lehetett röhögni, most már egyre kevésbé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
justiceforhungary
2013. március 04. 21:06
kölyök ez még de lehet felfigyel rá a párbeszédes Jávor és ad neki munkát
Zsolt75
2013. március 04. 21:01
"Mennyünk mindnyájan-aki teheti-Orbánt kifütyülni március 15.-én." Lehet menni, már nincsenek kordonok. Maximum nem fértek oda a tömegtől, és -ha nincs szerencséd, még nagy pofonnak is lehetsz kicsi gazdája...
slomovicz
2013. március 04. 20:30
Na kisfiam! Most kapsz két pofont és beküldöd apádat. Hátra arc ! Indulj!
Sebastian Knight
2013. március 04. 19:48
Súlyosan beteg az a gyerek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!