Békevonat Brüsszelbe (?)

2013. április 27. 12:41

Mi vagyunk a magyarok! – mondjuk 2013-ban Brüsszelben! Hát akkor, kedves barátaim, szóljatok, írjatok: kellene Békemenet Brüsszelbe?!

2013. április 27. 12:41
Dunst Eszter
PolgárPortál

„Ordasfalka módjára vicsorognak ránk Brüsszelből, már kiszemelték az elejteni szánt vadat: a mi kicsiny Magyarországunkra fáj a foguk. Nem bírták bekebelezni, nem bírták felfalni, elpusztítani, és nem nyugszanak bele. Meg akarják roppantani a gerincét, hogy kinyúljon, s aztán széttéphessék még több részre...

Voltunk már ilyen helyzetben nem egyszer. Másról sem szól a történelmünk, ritka alkalmakat kivéve. Aztán mégis itt vagyunk. Hát persze, hogy nem értik, hogyan van ez. Mert nem ismerik azok ott Brüsszelben a mi történelmünket, harcainkat, ünnepeinket, lelkületünket, nemzettudatunkat. Nem tudják, hogy a magyarok nemzeti ünnepeinken temetőkbe járnak ünnepelni levert forradalmakat, elbuktatott szabadságharcokat- és harcosokat. Állunk hőseink sírjánál könnyeinket nyelve, összeszorított szájjal, dacosan, hogy csakazértse! Mit tudják ők, mit jelent nekünk az, hogy »az nem lehet, hogy....« Talán Camus értette, sejtette, mit ér a magyar vér.

Hát nem. Nem és nem. Nem azért haltak annyian ezért a hazáért, hogy most ez a brüsszeli falka, élén egy vérszomjas nősténnyel leterítsen minket. Oda kell zarándokolni. Békevonattal vagy máshogyan, de oda kell menni. Szépen békésen körbe venni azt a cifra brüsszeli palotát összeszorított szájjal, könnyeinket nyelve, dacosan, hogy csakazértse!

Ez itten a mi országunk, a mi népünk, a mi kormányunk, a mi választott miniszterelnökünk. Nem adjuk, nem adjuk fel, mert az egri várvédők esküje kötelez. „Wir sind das Volk!” – Mi vagyunk a nép, mondták a hétfői tüntetéseken '89/90-ben Lipcsében. Mi vagyunk a magyarok! – mondjuk 2013-ban Brüsszelben! Hát akkor, kedves barátaim, szóljatok, írjatok,: kellene Békemenet Brüsszelbe?!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IgazságosIzomViktor.
2013. április 27. 15:57
Ne tessék röhögtetni.Az únió 2 nap alatt tönkretehetné Magyarországot gazdaságilag.Mi nem képviselünk se egységet se erőt.Ez egy végtelenül megosztott a szélsőjobb felé tartó ország,egy olyan vezetéssel amit a legjobb esetben is csak az ország fele fogad(már)el. tessék már felfogni hogy mi az Európai Únió tagjai vagyunk.El kell fogadnunk az Únió alapértékeit.Vagy kilépünk az únióból,és tüzijátékkal ünnepeljük a függetlenségünket.Azzal jól kib..sznánk az Únióval.Nem lennék a helyükben. Már az itteni békamenetet is megmosolyogta Európa,de akkor fuldokló röhögés törne ki,ha Brüsszelbe menne a békamenet import Lengyelekkel tüntetni.
Anti Komcsi
2013. április 27. 15:23
Tajekozatlan vagy. Magyarorszag betartja az EU jogszabalyait, de az EU nem veszi figyelembe Magyarorszag szuverenitasat. Minden egyes, Magyarorszag ellen intezett tamadasra lehet peldat hozni, mas orszagokban virito ugyanazon torvenyekre - csak oket nem tamadjak. Vajon miert?
Doromb13
2013. április 27. 15:07
Hihetetlenül undorító ez a kétszínű politizálás,vagy az annak álcázott álságos gondolkodás!A kormány és az "igaz" magyarok magától értetődő természetességgel tartják a tenyerüket,amikor az EU-s pénzekről van szó (az nekünk jár,hiszen tagok vagyunk). Amikor azonban a közös értékrendet kérik rajtunk számon(amelyet belépéskor vállaltunk,nem kényszerítették ránk!) akkor éljen a függetlenség,senkinek semmi köze,hogy mi itthon,Magyarországon(azaz az EU egyik tagországában)mit csinálunk!Ezt hívják anarchiának és beteges gondolkodásnak. Már a görög filozófusok is rájöttek,hogy a szabadság = felismert szükségszerűség! (Gyengébbek kedvéért:abszolút szabadság nincs,csak bizonyos korlátok közötti!Azaz:addig tart,míg mások szabadságát nem sérti!) Tehát:alkalmazkodás!! De ne 26 tagország egyhez,hanem fordítva!! Talán megtörténne a csoda,és minden rendeződhetne!!?
bohocugyi allamtitkar
2013. április 27. 14:05
50es evek feeling.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!