Nem akarom később szembeköpni magam

2013. április 14. 18:26

Örömtelinek érzem a magyar hiphop átalakulását, viszont végtelenül elszomorít egyes előadók feltűnése is. Interjú.

2013. április 14. 18:26
Hősök
Lángoló Gitárok

„Már egy évtizede létezik a Hősök és a hazai hiphop egyik legmeghatározóbb formációjává nőttétek ki magatokat, szóval viszonylag nagy rálátásotok van a műfaj hazai fejlődésére. Ezért is érdekelne, hogy ti mit szóltok ahhoz, hogy itthon is megjelent a hiphopnak egy alternatív vonala, ahol már nem deszkás cipőben és lógó nadrágban rappelnek az előadók? Megérett a hazai színtér erre a változásra vagy csak kirívó példákról van szó?

Eckü: Halott Pénz például egy nagyon jó példa: egy markáns karakter, aki pont ezt a vonalat erősíti és nagy részben őt nem is rapperek hallgatják. Ő nagyon jól kihasználja a média támogatását és nem is lemezekben gondolkodik, hanem időközönként megjelenő, kifejezetten erősre sikerült dalokban, amire aztán már lehet építeni ezt-azt. Képes időt adni magának, hogy szép lassan felfusson a projektje, ezzel pedig sikerül neki egy abszolút értékelhető produkciót létrehoznia. A Punnany is ilyen, bár már nagyon sokféle irányba terjeszkednek, és nem is lehetne egyértelműen megmondani, hogy ők akkor most popot, hiphopot vagy pontosan milyen zenét csinálnak. Viszont pont ezzel sikerült egy óriási közönséget összeszedniük, aminek a nagy része lehet nem is hallgat hiphopot. Minket viszont 60-70 százalékban csak rapperek hallgatnak illetve a fiatalok, de az évek során kialakult nekünk egy olyan rajongói bázis is, amire tudunk már építeni. Ebből a szempontból kifejezetten örömtelinek érzem a magyar hiphop átalakulását, ahogyan viszont végtelenül elszomorít egyes előadók feltűnése is, de ezt inkább hagyjuk. Egyébként náluk csak azt sajnálom jobban, hogy egyes előadók egyáltalán nem aktívak, mint például az én személyes kedvencem, Bobakrome. Róla jobb lenne minél többet hallani.

Eckü, mennyire játszik szerepet szerinted a Hősök népszerűségében, hogy viszonylag sok közszereplést vállalsz úgy, hogy tudtommal nem igazán kedveled ezt a celebközeget?

Eckü: Gondolom itt a Stáb a tanyánra gondolsz a VIVA-ról. Nézd, két és fél hétre kiraktak engem egy tanyára, ahol vidéki gyerekként azért nem csináltam össze magam, pedig panelben lakom. Vicces dolog volt, nálam az ilyen belefér azért, de persze igyekszem a legminimálisabbra redukálni bulvármegkereséseket, nem akarok szándékosan híreket kreálni magunk, magam körül. Nekem az a hír, ha van új zenénk. Egyébként meg a műsorban csak baromkodnom kellett, ami ugye nagyon jól megy és szerintem teljesen vállalható volt az én részem. Szóval az én karakteremet emiatt nem érzem visszásnak, de az ilyen közszereplő celebeket sem ítélem el…vagyis de, kapják be a faszt! (nevet) Ha valakinek van produkciója akkor villogjon és menjen kúrjon meg három hintalovat, de egyébként meg kapják be a faszt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!