Egy „kafkai” produkció

2013. április 23. 15:54

Néhány napja habzik a lé egy olyan film körül, amely „egy miniszterelnökről” szól (nem Gyurcsány Ferencről), aki 2006 októberében volt miniszterelnök (azaz mégis Gyurcsány).

2013. április 23. 15:54
Mihancsik Zsófia
Galamus

„Néhány napja habzik a lé egy olyan film körül, amely »egy miniszterelnökről« szól (nem Gyurcsány Ferencről), aki 2006 októberében volt miniszterelnök (azaz mégis Gyurcsány). Ez a nem Gyurcsány Ferenc börtönben ül. Nem tudjuk, miért, nem is érdekes, elvégre »bárki bármikor« kerülhet előzetesbe, különben is, ez egy »kafkai jelenet«. Legyen annyi elég, hogy börtönben van, ahová nyilván való, mert hol máshol lehetne jó alaposan megtárgyalni és bemutatni fontos »erkölcsi kérdéseket« meg a hatalmi visszaélés dilemmáit, mint egy kitalált börtönben, ha már a valóságosban nem sikerült. A nem Gyurcsány Ferencet állítólag egy parodista játssza, hiszen mint tudjuk, a komoly »filozofikus kérdésekben« rejlő dráma kibontására mindig a parodista a legalkalmasabb. Tudjuk azt is, hogy a Magyar Nemzeti Filmalap nélkül ez »a film nem születhetett volna meg«, hiszen a rendező kétszer is jelentkezett a Filmalapnál, ahol »nagyon fontos tanácsokat és dramaturgiai ötleteket adtak« neki »kommunikáció, levelezés és email formájában«, »amelyek beépültek a filmbe«, vagyis a Filmalap »nagyon-nagyon jól döntött«, amikor a filmet »olyan instrukciókkal látta el, amelyek alapján egészen más vált belőle, mint az első variáció«, így aztán a rendező nagyon hálás nekik.

Igaz, a Filmalap meg »elhatárolódik a rendező nyilatkozataitól«, és azt állítja, ezek a hasznos instrukciók abban a minden elutasított pályázónak megküldött levélben szerepeltek, amelyben megindokolták, miért tartják támogatásra alkalmatlannak a benyújtott forgatókönyvet. »Egyéb kommunikáció a felek között nem történt.« De hát szegény ember vízzel főz, és aki keres, az talál. És nyilván a Filmalap emlékszik rosszul, hiszen a rendező feddhetetlen, mint a filmje is a nagy filozofikus kérdésekről, sőt, egyenesen Gyurcsány- (pardon: egy miniszterelnök-) párti, hiszen az egyik színész azért adta vissza a szerepet, mert úgy látta, hogy a parodista meg a börtön ellenére Gyurcsány (tehát mégis Gyurcsány) túl jól jön ki belőle (nyilván amennyiben nem végezték ki. Vagy igen?).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dávid
2013. április 23. 22:50
"Ez a nem Gyurcsány Ferenc börtönben ül. Nem tudjuk, miért (..)" Zsófi néni, sokat nem kellett várni: a Potrik-Laborc dosszié után már ez sem kérdés.
Negue
2013. április 23. 20:56
Istenem, de unalmas tetszik lenni!!!De ez legalább állandóan így van.
BőröndÖdön
2013. április 23. 20:51
Ez a film az állampárt szellemi nyomorúságának a mintapéldája!
red label
2013. április 23. 19:09
Mihancsik, kedvenc politikusa, Gyurcsány, ez a balodali fenomén, aki laza hazaárulást követett el,amikor kinevezte a bünőzőkkel paktáló Laborcot, kinevezte a Hivatal élére, bár ez nála (Gyurcsány)szinte napi szinten volt, kedves Zsófia!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!