Pomádé király betilt

2013. április 09. 09:38

Az olyan kormányfőt, aki tüntetéseket tilt be, nem tekintik demokratának.

2013. április 09. 09:38
Miklósi Gábor
Index

„Amikor Orbán Viktor arra utasítja a belügyminiszterét, hogy semmiképp ne engedje a neonáci gumimacik jövő vasárnapi felvonulását (nem mintha Pintér bármire is kötelezhetné a rendőrséget, de ez most mellékkérdés), azt leplezi le, hogy szerinte miként működne ideálisan a saját maga által kitalált és kézivezérelt rendszer. Pontosan ugyanúgy szólta el magát, mint nemrég, amikor az északnémet közszolgálati tévé egy gyerekműsorban bírálta Magyarországot, mire a miniszterelnök kijelentette, hogy Magyarországon egy ilyen pontatlan műsor készítői még aznap repülnének a köztévéből.

Mert Orbán Viktor nemcsak azt dönti el, hogy ki alkalmas alkotmánybírónak, jegybankelnöknek, a felcsúti korosztályos focicsapat tagjának vagy az Operaház vezetőjének, de a jelek szerint azt is szeretné megmondani, hogy a köztévében ki csinálhat gyerekműsort, és hogy ki, mikor demonstrálhat a zsinagógánál. Persze várjuk meg, miként dönt a BRFK, de az azért előrebocsátható, hogy az olyan rendszert, ahol a gyülekezési jogot nem törvények szabályozzák, hanem egy vezető döntése, nem jogállamnak hívják. Az olyan kormányfőt meg, aki tüntetéseket tilt be, nem tekintik demokratának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 263 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion
2013. április 09. 20:13
Máshol más mást máshogy. Thatchert jövő szerdán búcsúztatják az állami vezetőknek kijáró temetési ceremóniával, a világ számos pontjáról várnak politikusokat, e napra is több utcai partit terveznek gyűlölői. http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/pezsgovel-unnepeltek-a-vaslady-halalat-2183605 Tán ha nem motoroznának, hanem buliznának az urak, senkinek nem lehetne egy rossz szava sem. Merkel szerint a Fremen-aktivisták lerohanhatják Putyint, mert Németország szabad ország, mindenki úgy fejezi ki a véleményét, ahogy akarja. Vagyis nemcsak pezsgőzni kell, hanem félpucéran kell, véleményt kifejezve. (?) Vagy nem értem. Már szédülök, ez nem is kettős mérce, ez valami tér-idő ringispil.
magnamater
2013. április 09. 20:01
Mindegy, ki tiltja be azt, ami helytelen, káros, ízléstelen.Gyermekek e magyarellenes filmből csak azt tudják levonni, a magyarok rosszak, gyűlölni kell őket. Az a bűnös, aki rasszizmusra nevelő filmeket készít, és nem az, aki ezt kifogásolja.
kjkj945
2013. április 09. 16:19
http://www.kjkj.eoldal.hu/fenykepek/
OberEnnsinnen
2013. április 09. 16:07
Buckafej, 10:46
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!