Menni kéne

2013. április 06. 10:26

Ha valaki az áramszolgáltató ügyfélirodájában Orbán úr rezsicsökkentő szövegével állna elő, kiröhögnék.

2013. április 06. 10:26
Rab László
NOL

„Azon nem csodálkozunk, ha minden második huszonéves tervezi, hogy elmegy, de azon már megakad a szemünk, hogy az ötven fölöttiek ötöde is el szeretné hagyni az országot. Arról vita folyik, hogy hányan dolgoznak külföldön. Az EU-országokba induló magyaroknak le kell jelentkezniük a társadalombiztosítónál – ez adhat támpontot arra, hányan mennek el. (...)


Illúzióink ne legyenek: Orbánék csalafinta rezsicsökkentése nem enyhíti a magyar lakosság többségének terheit. Az energiaszolgáltatók kikötik azok villanyóráját – ha fideszes, ha MSZP-s az illető –, akik nem fizetik meg az áram árát. Az ország egyes részein 8, máshol 28 ezer forintot kérnek a visszakötésért. Az ügyintézés megalázó, nyomasztó.

Ha valaki az áramszolgáltató ügyfélirodájában Orbán úr rezsicsökkentő szövegével állna elő, kiröhögnék. A kormány szájal és hőzöng, de alternatívenergia-programjai nincsenek a szegény tömeg számára. Ha sokan menekülnének a kilátástalanság elől, válaszként röghöz kötik a fiatal diplomásokat. Aki menekül, az összeomlás elől, s voltaképp Orbánék zűrzavara elől fut. Aki megy, tudja, hogy nem pár évre megy. Nem számít menekültnek, aki Németországban vagy Ausztriában vállal munkát, mi viszont folyamatosan azt érezzük, hogy itthagytak bennünket.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2013. április 07. 09:42
Szegény balnácik, mentálisan rámennek erre a rezsicsökkentésre, már nem csak Török Zsoltot kerülgeti a gutaütés, ahogy mondja mindannak az ellenkezőjét, amit előző nap mondott, hanem a teljes pártmédiát is élen a Népszabadsággal.
zolka50.50
2013. április 06. 23:11
Ez csak a szokásos libsibolsi hazudozás. Bárcsak elmennének már!
Akitlosz
2013. április 06. 23:00
Miért, talán Orbán urat nem röhögik ki? Akik nem ők hiszékenyek, és más parasztvakításnak is könnyen bedőlnek. --- Amúgy az ötven év felettieknek ugyanaz a gondjuk, mint a huszonéveseknek. Tudják, hogy Magyarországon csak a nyomor vár rájuk. Nem a rezsi magas, hanem a bérek alacsonyak. Magyarországon minden annyiba kerül, mint máshol, vagy még drágább a világrekord mértékű ÁFA miatt, kivéve a munkaerő, mert az viszont olcsó. S középtávon sem várható kedvező változás ezért mennek el az emberek. Az 50 éveseknek is több esélyük van a békés, tisztes öregkorra, ha külföldön dolgoznak, mintha Magyarországon maradnak. Eddig a remény tartotta itthon az embereket, nem ezt akarták a rendszerváltástól az emebrek, ami végül is lett belőle. Másrészt ma könnyebb utazni és munkát vállalni külföldön, mint korábban. Magyarország sajnos csak akkor fogja utolérni Nyugat-Európát, ha Nyugat-Európa is lepusztul, csődbe megy.
antioxi
2013. április 06. 19:25
Rab L. te is menj el lécci.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!