9%

2013. május 31. 12:45

Minden diktátort ugyanaz tart hatalmon: a népe megnyugvása ebben a helyzetben. A szolgaság önkéntes vállalása.

2013. május 31. 12:45
HaFr
1000 leütés

A TDE-ból való kiszabadulást Orbán teljes politikai tehetségével a nem létező kormányzati eredmények (az »eredmény« preorwelliánus értelmében, mert egyébként eredmény persze rengeteg) sulykolására és a rózsás jövő meglebegtetésére használja. Tegnap véletlenül meghallgattam valamelyik rádiós krónikát, 25 percből 22 a kormányzat ilyen meg olyan szempont szerinti, abszolút koncepciózus magasztalására fordítódott, 1 perc a (szoci) Laborc lefokozására, maradék katasztrófa, sport, időjárás, elköszönés. Az önbecsülésnek még a látszatát is elkerüli az udvari média, konkrétan a benne dolgozó mameluk hadak. A hadak aztán este hazamennek gyermekeikhöz, és elmondják nekik a tutit az életről. Így termelődik újra a sok öntudatos magyar polgár, amíg a világ és két nap, csak mondom.

Orbánnak valóban nem kell osztogatnia, hogy nyerjen jövőre. Elég, hogy ismeri a népét. Ha a gazdaság jól teljesít, lesz itt minden, de ez nem rajtam múlik, hanem rajtatok, fiúk-lányok, sóhajt. Ha jól akartok élni, dolgozzatok (amit természetesen akkor is csinálnátok, ha én és Lajos nem lennénk itt, de ez így sokkal jobb mindenkinek: nekem, mert így el tudom szedni minden második forintotokat, amiből nagy csinnadrattával, egyes szám első személyben idővel visszaadom minden harmadikat, mert hát a különbözet kell nekem és kicsiny sleppemnek, és jobb neked, mert biztonságérzeted lehet. Ugyanúgy, mint az előző ötszáz évben, biztos lehetsz benne, hogy van urad, az akol viszonylag meleg, és magyar vagy. Tudod, zember, én nem csinálok semmit, csak amit megengedsz nekem, és te ezt engeded, sőt kéred, nézz magadba, olvass Etienne de la Boitiét.)

Minden diktátort ugyanaz tart hatalmon: a népe megnyugvása ebben a helyzetben. A szolgaság önkéntes vállalása.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qccqccqcc
2013. június 01. 10:33
"Orbánnak valóban nem kell osztogatnia, hogy nyerjen jövőre." - Ez van, és most elkezdehtsz zokogni a többi hótliberálkommunista testvéreddel együtt.
IgazságosIzomViktor.
2013. június 01. 10:06
Orbi már megpendítette hogy 9% is lehet a jövedelemadó(na persze a szokásos igazságossággal:a gazdagoknak is annyi).Az meg már majdnem hibahatáron belül van,vagyis levihető 0-ra is.Iszonyat mit be nem vesznek egyesek.A sajnálatos az hogy a közszolgálati média már olyan szinten egyoldalú,hogy Marinéni karakószörcsökön készpénznek veszi amit ott hall/lát.A totális félretájékoztatás csak egy ideig működik.Habár volt 44 év amikor működött.Reméljük most nem lesz annyi.
Vén Csataló
2013. május 31. 19:29
Így nyavajog egy tüchtig belpesti SZDSZ-(l)árva hogy miféle primitív, bőgatyás bunkók között kénytelen élni.
enmar
2013. május 31. 18:45
Izzadj hafranc!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!