SZABADSÁGOT!!!

2013. május 21. 17:55

Az ellenzék a demokráciáról papol, amikor a demokrácia csak eszköz. Itt nem a demokrácia forog kockán, hanem az emberi SZABADSÁG.

2013. május 21. 17:55
HaFr
1000 leütés

„Az ellenzék a demokráciáról papol, amikor a demokrácia csak eszköz. Itt nem a demokrácia forog kockán, hanem az emberi SZABADSÁG. És ezt nem az elkoptatott, kivehetetlenül fakó hangoknak kellene elsutyorogniuk végre, hanem érctorkoknak, akik felzúgják, hogy igen, a jogállam, a demokrácia, az alkotmányos eszközök mind a szabadság garanciáiként kapnak szerepet a kultúrállamok fejlődésében, és egyetlen funkciójuk ennek a szabadságnak a védelme. A demokrácia nem az államokat, hanem a SZABAD polgárokat hivatott védeni, ezért amikor a hatalom puszta legitimációjává silányul, mint most, akkor valami nagy baj van! A demokrácia nem pártügy, nem – bah! – politika, nem olyasmi, amiért pártoknak kell kiállniuk, hanem a társadalom legfontosabb közügye! Az önvédelmünk eszköze. A SZABADSÁGUNK garanciája. (…)

Az újságoknak rég gyászkeretben kellene megjelenniük, ha komolyan vennék magukat. A rádióknak rég gyászzenét kéne sugározniuk, ha egy cseppet is érdekelné őket vagy tudatában lennének a szabadságra leselkedő veszélynek: hogy nincs már – a saját gusztusán kívül –, ami elejét vehetné egy ember gátlástalan randalírozásának. Ha az ellenzéki pártok kultúrájában ismert okok miatt nincs is benne az emberi szabadság féltése és a társadalom végső értékeinek pontos tudása, ezért minden szavuk egyformán hangtalanul veszik el az éterben, vannak olyan művelt magyarok, akikben meg lehetnek ezek, de a jelek szerint – e néhány tucattól eltekintve – ezek otthon kushadnak. Ez a rezsim, amelyik gátlástalanságában lassan odaér, hogy nem engedheti meg magának a pozícióinak feladását és egy választás elvesztését, a demokráciát szükségképpen tovább fogja rombolni, míg nem az már végképp a múlté lesz, és a szabadságunknak minden garanciája eltűnik.

Emberek, a legfőbb gondotok a SZABADSÁG legyen! Azt kérjétek számon a rabló és mameluk hadakon, amíg egy cseppnyi esélyetek van!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cassi
2013. május 27. 23:17
Ki volt ez a HaFr blog és mi a faxot akart? Miféle politikai kudarc érte őket? Nem mintha nagyon érdekelne, csak felbőszít, amikor valami virtuális efemer nímand úgy veti oda a jellegtelen nevét, mint "írta: Petőfi Sándor".
tarackos
2013. május 21. 20:56
"Emberek, a legfőbb gondotok a SZABADSÁG legyen! Azt kérjétek számon a rabló és mameluk hadakon, amíg egy cseppnyi esélyetek van!" Ez így van de mégis. Nem szabadságról kellene beszélni hanem a szabadásg kis köreiről. Mert azt talán megértik akik a kör közepén állnak...
Berecskereki
2013. május 21. 20:07
Olvasva az írást eszembe jutott egy idézet: "Szabálytalanság a természet, az élet, az ember lényege. "Szabályosság" mesterséges desztillátum vagy sajátos véletlen." Vajon miért Egon Friedmannt juttatja eszembe?
IgazságosIzomViktor.
2013. május 21. 20:00
A hardcore fideszesek úgy látják,hogy itt minden rendben van,és hogy Orbán egy nagyszerű új országot épít fel itt,egyéni módszerekkel.És e mellett a végsőkig kitartanak.Őket kár is győzködni.Mi,baloldaliak más szemmel látjuk mindezt.De hát a mi véleményük nem számít,mert mi hazaárulók vagyunk,meg amúgy is a jólétben egy párt is elég.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!