Elhatárolódom!

2013. május 26. 14:24

A Dézsy Zoltán Gyurcsány-filmjére ötmillió forintot adó Nemzeti Kulturális Alap éppúgy zavarban lehet, mint a rendező nyilatkozataitól is elhatárolódó Andy Vajna filmügyi kormánybiztos

2013. május 26. 14:24
Lukácsy György
Heti Válasz Online

Lépjünk túl a fanyalgáson, mert ennek a produkciónak nem hibái vannak – az egész értelmetlen. Szándéka szerint egy politikai rejtélynek akar utánajárni, de semeddig sem jut. A történet 2017-ben kezdődik, az exkormányfő csuklóján bilincs, s a néző a cellatársakkal próbálja felgöngyölíteni a 2006 őszi eseményeket.

A film készítői szerint az MTV-székház ostromának egyik epizódja volt a kiindulópontjuk. »Majoros Zoltán rendőr ezredes vallomása alapján rekonstruáltuk a jelenetet, melyben az ezredes 2006. szeptember 18-án késő éjjel szembesül azzal a döbbenetes ténnyel, hogy egy szakasznyi éles lőfegyverrel megpakolt mikrobusz parkol a Zoltán utcában... Hiába várva a megtalálókat...« Ez csupán az egyik olyan felvetés, amire nem kapunk választ, ahogy minden szál elvarratlan marad.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2013. május 27. 10:52
"Ez a film [...] nem állít semmit, nem vágyik önkifejezésre, csak gyurcsányozni akar egy kicsit. Mint a kocsmában." És mondja mindezt nem a Népszava, hanem a Heti Válasz.
Agnieszka
2013. május 27. 08:46
Ötmillió Ft filmkészítésre nevetséges összeg, ez egy nagyon drága műfaj. A film biztosan pocsék, ennyiből kb. ennyi telhetett. Átélt időszaknak különösen pocsék volt közéletileg és közpénzileg. Ebben az időszakban tűnt el a szemeink elől a keskeny úton, amin haladni kényszerülünk, a jobban vezetett Szlovákia, Csehország, Lengyelország. Most van a kivettetés a külső sötétéségre és a fogaknak csikorgatása, az elkövetők pedig, köszönik, jól vannak, s tervezik a nagy visszatérést. Nagyon szeretném tudni, személyesen kit terhel a felelősség, h. a Peugeot a tatabányai helyszínről való tárgyalást befejezve Szlovákiát választotta, mágnesként vonzva maga után cca. három másik autógyárat. Magyarország 8 évet vesztett és az euró bevezetését. Nem hiszem el, h. rosszul jártunk volna az euróval, ha már akkor be tudtuk volna vezetni, a devizahitelesek biztosan nem, ennek az alapját az előbb ide telepedő nagy autógyárak képezhették volna.
Ászok
2013. május 26. 20:03
A 2006-os őszi eseményekért valakinek vállalni kell majd a felelősséget. De a hiedelemmel ellentétben nem az akkori kormánynak hanem akik felbérelték a hatalom megdöntésére a fradista futballhuligánokat. Önök szerint kik ezek? Mondjam vagy mutassam?
marko11
2013. május 26. 15:58
Mielőtt ismét az 5 millió Ft-on menne a rugózás, megemlítem, hogy Jancsó legutóbbi - nézők által mellőzött - marhaságára 225 millió Ft-ot kapott. Ennek a Jancsó filmnek a nézőszámát többszörösen meghaladta Dézsy korábbi, "Az ügynökök a paradicsomba mennek" c. filmjének látogatottsága. Az igazi nagy kérdés persze az, hogy az elmúlt 25 év két legfontosabb eseményéről (rendszerváltás, 2006 ősze) miért egy outsidernek (Dézsy nem filmrendező!) kell filmet csinálnia!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!