Felvállalnám, ha meleg lennék

2013. június 07. 10:42

Azért vannak melegek, zsidók, cigányok a világon mert így teremtette a Jóisten. Ha nem tetszik, tüntess azért is, hogy miért van este a nappal után. Interjú.

2013. június 07. 10:42
Csányi Sándor
Origo

Gondolkoztál azon, hogy ha te meleg művész lennél, akkor felvállalnád-e?

Olvastam nemrég egy izgalmas interjút Nádasdy Ádámmal a Narancsban, és ő mondta, hogy meg lehet szakadni az állandó titkolózásban. Jobb, ha valaki azért utál, amilyen vagyok, mintha azért szeret, amilyen nem vagyok. Ádám ráadásul egy konzervatív, polgári, hagyománytisztelő csávó, csak éppen meleg. Ő egy nagyon jó példa, ilyen emberekre annyira szükség van. Hogy jöjjön egy szuperintelligens, rettenetesen szellemes, szakmájában megkérdőjelezhetetlen pali, aki azt mondja, hogy egyébként meg mellesleg meleg vagyok. De nem lehet rajta fogást találni, mert semmi olyan nincs benne, amit a melegekben nem szoktak szeretni. Szóval én felvállalnám.

Mégsincs egy színész sem Magyarországon, aki vállaltan meleg. Jó párról lehet tudni, de egyik sem beszél róla nyíltan.

Gondolj bele abba, ha egy színész felvállalja, hogy meleg, és egy filmben mondjuk van egy fia. Ha megsimogatja a fia fejét, akkor azonnal elindulnak táblákkal, hogy kikérjük magunknak, mentsük meg a gyerekeket. Nem is gyerekeket, gyerMekeket! És ezzel kizárja magát egy csomó munkából.

Szerintem nagy különbség van aközött, hogy mindenki tudja egy színészről, hogy meleg, és hogy konkrétan ki is mondja magáról, hogy ő meleg.

Ez becsapós dolog, mert van egy csomó színész, szerintem nagyjából ugyanazok a nevek vannak a fejünkben, akikről azt gondoljuk, hogy mindenki tudja, hogy melegek. Van egy pesti értelmiségi/szakmai kör, ahol esetleg tényleg nyílt titok, de mondjuk Berettyóújfalun nem evidencia. Ez egy nehéz döntés, nem hiszem, hogy bárkit is felelősségre kéne vonni, hogy miért nem elég bátor. Megnéztem az Angyalok Amerikában-t a Nemzetiben. Szerintem túl hosszú az a darab, viszont nagyon jó az előadás. Imádják az emberek, egyszerűen csak azért, mert a Nemzeti Színházban erről a témáról lehet beszélni humorral, öniróniával. Egy meleg pali írt egy történetet, ami arról szól, hogy a melegek ugyanolyan hülye, szemét, önző, kicsinyes pöcsök, mint bárki más. Óriási dolog, hogy az emberek ezt megnézik, és hogy ki lehet mondani Magyarországon azt a szót, hogy meleg. Húsz éve ez nem volt, ez egy lassú folyamat. Azt gondolom, hogy azért vannak melegek, zsidók, cigányok, arabok, meg kínaiak, a világon mert így teremtette a Jóisten. Akinek ez nem tetszik, az tüntessen azért is, hogy miért van este a nappal után.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peonza1
2017. április 19. 15:33
Igen,ki lehet mondani hogy meleg,de annak általában pozitív hangzása van/volt/ a magyar nyelvben.Arra,amire a "művész" urak gondolnak,van magyar kifejezés több is.Pl:buzi,buzeráns,homokos,ratyi,köcsög.Miért nem ezeket használják,miért az angolból átvett meleget?
Viator
2016. január 05. 12:04
Isten nem teremtett ratyikat, sőt, a keresztény vallás (is) tiltja és bűnnek tartja a homoszexualitást.Ebből következően a fartúrás kapcsán a Sátán lehet az illetékes. A zsidóknak pedig már Jézus is megmondta, hogy „A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság”.
brabant89
2014. augusztus 06. 21:57
"Olyan jó lenne, ha újra úgy kezelnénk a dolgot, hogy a szexuális szokásai mindenkinek a magánügye." Akkor elkezdhetné ezt az a párt, amelynek a képviselője a *parlamentben* Robertának nevezte a Nemzeti Színház igazgatóját *FELTÉTELEZETT* szexuális orientációja miatt.
brabant89
2014. augusztus 06. 21:57
"Az is szúrja a szemem, hogy a turbóliberálisoknál homoszexuálisnak lenni erény" Ezt nem tudom, honnan veszed, gondolom onnan, hogy nem ismered a "turbóliberálisokat". Egyébként megsúgnám, hogy a "turbóliberálisok" között is a heteroszexuálisok vannak többségben :) Nem erény, de nem is undorító, ocsmány bűn.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!