Nyílt levél a Budapest Pride szervezőinek

2013. június 07. 00:06

Ezzel a zsarolással az állam erőszakot követ el rajtunk: közösülnünk kell egy ellentétes neművel, különben nem lehet gyerekünk.

2013. június 07. 00:06
queerace
QueerAce

„Kedves Pride Szervezők!

Tudomásomra jutott, hogy véleményetek szerint a Pride nem kell, hogy az aszexuálisok képviseletében is fellépjen, mivel őket nem éri rendszerszintű elnyomás. Nem tudom, van-e az ismeretségi körötökben bárki, akiről tudjátok, hogy ezzel az orientációval rendelkezik, és megkérdeztétek-e tőle, hogy ő mit gondol. Sajnos tőlem nem kérdeztétek, de úgy vélem, fontos, hogy egy aszexuális véleményét megismerjétek, ezért az alábbiakban kifejtem.

Magyar nyelven rengeteg félreértés kering azzal kapcsolatban, hogy mi az aszexualitás, ezért először ezt pontosítsuk! Aszexuális az a személy, aki nem tapasztal szexuális vonzalmat. Nem szükségszerű, hogy minden aszexuális kerülje az aktust, az emberek több okból szexelnek, és a szexuális vonzalom csak egyike ezeknek. Ugyanakkor a többség kerüli, és ez nehéz helyzeteket eredményez, mert általában ütközik a társadalmilag elvárt viselkedéssel.

Például ha valaki szexuális aktus nélkül szeretne gyermeket, azt tapasztalhatja, hogy aszexuálisként – a leszbikus párokhoz hasonlóan – ki van zárva az asszisztált reprodukciós eljárásokból. Ha van olyan ellentétes nemű párja, akivel törvényesen részt vehetne ilyen eljárásban, akkor az orvosi papírokat kellene bemutatnia arról, hogy meddő vagy nemzőképtelen, és hogy ennek minden kezelési kísérlete sikertelen volt, így nem jön létre természetes úton a terhesség. Ha nincs ellentétes nemű párja, akkor abban az esetben, ha egyedülálló nő, csak akkor vehet részt az eljárásban, ha meddő, vagy ha elég idős ahhoz, hogy már kevés esélye legyen a természetes úton való gyermekvállalásra. Ez egyben automatikusan veszélyeztetett terhességi kort jelent. Lehet azt mondani, hogy minek pazaroljuk az állam pénzét mesterséges megtermékenyítésre, ha természetesen is lehetséges terhesség, de ugyanez elmondható a leszbikus nőkről is, akik joggal nem akarnak férfiakkal közösülni, és érthetően harcolnak az asszisztált reprodukciós eljárásokhoz való hozzáférés jogáért. Ráadásul, mint tudjátok, pénzért sincs hozzáférés, jogilag kizárt. Ahogy gondolkodom ezen, egyre inkább úgy érzem, hogy ezzel a zsarolással az állam erőszakot követ el rajtunk: közösülnünk kell egy ellentétes neművel, különben nem lehet gyerekünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qccqccqcc
2013. június 07. 15:37
Istenem, már csak azt várom, valamelyik baromagyú hiperliberális seggfej jogokat követeljen Isten nevében a nekrofiloknak.
kispufi
2013. június 07. 09:46
ez a demokrácia, minden abnormális elmondhatja, mit gondol a világról. meg az is a demokrácia, hogy ennek ellenére a többségben lévőknek nem eszerint kell megszabnia az éltét, magyarán foglalkozni se kell vele. ezzel együtt utóbbi tétel egyre többet sérül.
kalhana
2013. június 07. 08:53
Mindig az a humor hat a legjobban, amit halálos komolysággal adnak elő.
OrangeOrder
2013. június 07. 07:57
Figyeljétek meg, hogy mennyire imádják ezek kiforgatni a Brian életét például, de valahogy a Loretta-jelenetet nem erőltetik annyira. Furcsa, nem? :))) http://orangeorder.blog.hu/2013/06/07/szolitsatok_lorettanak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!