Az állam dolga, hogy megvédje polgárai biztonságát

2013. június 08. 19:17

Szabadítsuk fel magunkat! Bárcsak az ár ezt a sok szemetet mosná el innen örökre.

2013. június 08. 19:17
Rózsa Mihály
Facebook

Az állam dolga, hogy megvédje polgárai értékeit és biztonságát. Az állam dolga, hogy mobilgátak álljanak készen, amit száz ember pillanatok alatt felállít de itt inkább milliárdokért stadionokat kell ugye építeni. Az állam dolga lenne, hogy ne szűkítse, ahogy tette a kormány, hanem növelje a vízgyűjtő területek mennyiségét. Az állam dolga lett volna, hogy például a Dagály fürdőből ne rúgják ki politikai okok miatt azokat a szakembereket, akik eddig is tudtak mindig sikeresen védekezni az ár ellen, a lakosság segítsége nélkül és fele ennyi költségből.

Az állam dolga lett volna már rég megerősíteni a gátrendszert az országban, folytatni a vízgazdálkodásban azt a reformot, amit Persányi indított el. Ausztriában nem homokzsákokat pakoltattak önkéntesekkel, hanem vérprofi szakemberek dolgoztak sikeresen a védekezésen. Itt egy elmebeteg faszkalap, aki miniszterelnök lett sajnos, azt mondja ő irányítja a védekezést. Hát olyan is az egész. Az állam dolga lett volna nem elbaszni a Római partot. Tarlóséknak is az ilyen helyzetekre kellett volna szakszerűen felkészülni az utca átnevezések helyett.

Szóval tessék az embereket nem baszogatni azért, mert itt az állam nem tette és nem teszi ami a dolga lenne, hogy idióták kerülnek párthűségből fontos pozíciókba, akik nem értenek ahhoz amivel foglalkozniuk kéne, de ezzel szemben megbízható jó elvtársak.

Mondok konkrét példát. A Budapest Gyógyfürdői élén, amíg egy valóban a cégért élő vezető volt Ferenci Tibor személyében, addig a Dagályban nem okozott érdemi károkat az áradás. Mert nem voltak kirúgva még azok a szakemberek, akik tudták, hogy hogyan kell megszervezni és lebonyolítani a védekezést. 2002-ben is jelentős árvíz volt, mégis sikeres volt civilek bevonása nélkül is a védekezés. Most meg szakszerűtlenül kezdtek az egésznek neki lényegesen drágábban mint amennyibe a szakszerű védekezés került volna. Lesz ezért felelőssége a ferenci kirúgott helyére odaküldött Szőke nevű pártkatonának, engedelmes bábnak? Aligha. Itt élünk, ez lett az országunkból a fővárosunkból ezek alatt. Szabadítsuk fel magunkat! Bárcsak az ár ezt a sok szemetet mosná el innen örökre.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottapont
2013. június 09. 16:49
Tőről metszett anarchista leninfiú. Ezeket valami titkos génbankban keleszthetik.
nyugalmazott tanár
2013. június 09. 16:37
"...a Dagályban nem okozott érdemi károkat az áradás." Ez hazugság. A Dagály és környéke minden időben Budapest leggyengébb láncszeme volt. Már a 60-as években is ott tört be a jeges áradás, ha emlékszik rá még valaki, majd az azt követő mindegyik ott tette próbára a védekezőket. Ez a tökfej kitalál hazug álhíreket csak azért, hogy rémiszgesse a védekezésben megviselt honfitársainkat.
atila68
2013. június 09. 16:18
"Az állam dolga, hogy megvédje polgárai biztonságát" "Szabadítsuk fel magunkat!" Mi alól te szerencsétlen, az állam védelme alólm te nagyon hülye!?
várúr
2013. június 09. 15:10
"Szőke nevű pártkatona" soha nem volt tagja a fidesznek. Sőt kifejezetten fidesz-ellenes volt Dávid Ibolyka oldalán. Ezzel szemben építőmérnök, elismerten jó szervező, stb. Csak egy apróság: soha nem volt ekkora árvíz a Dunán. Nem dagadt a Dagályig. Szerző dagad, mint egy egyszemélyes árvíz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!