Ráhelékkel táncoló

2013. július 16. 08:00

A miniszterelnök lányai semmi rosszat nem tettek, ahogy az őket lefilmezők sem. Ugyanez nem mondható el az ájtatoskodókról.

2013. július 16. 08:00
Hont András
Hont András
hvg.hu

Ha valaki nem látta volna a videót, úgy a reakciók alapján olyan érzése keletkezhet, mintha valami rettenetes magánéleti titok, vagy az emberi méltóságot semmibe vevő képkockák láttak volna napvilágot, ehhez képest a két lány és a két fiú ártalmatlan táncát filmezték le egy nyilvános rendezvényen, amelyen a résztvevők tudomásul vették, hogy róluk fölvétel készíthető. (Az erről szóló értesítéseket több helyen kiaggatták a fesztivál területén.) TGM által megkövetelt »egalitárius szemlélet (a minden személy iránt köteles és egyenlő tisztelet)« éppenséggel azt követelné, hogy háborodjunk föl akkor azon is, hogy kéretlenül kerülnek be lányok a »Sound legjobb női«-összeállításokba, illetve lapok tucatja velük adják el fesztivál-beszámolóikat. Nemcsak arról nem tehet senki, hogy miniszterelnök az apja, hanem arról sem, hogy nagyok a mellei. (...)

Az végkép érthetetlen, hogy bizonyos kormánypárti orgánumok és homályos hátterű blogok miért a mi cikkünket mutogatják elemi fölháborodásuk tárgyaként, mégpedig olyan szöveggel, hogy szerintünk »nem közszereplőket kell támadni, hanem a gyerekeiket«, meg hogy »nem sok gyomorforgatóbb etűdje akad a hazai online sajtótörténetnek, mint a miniszterelnök gyerekeinek kéjes, kényszeres zaklatása szabadidejük alatt«. Azon túl, hogy eszméletlen önfegyelemre van szükség, hogy az ember benyelje a Finkelstein-alkalmazottak és a Közigazgatásügyi- és Igazságügyi Minisztérium aktatologatóinak (akik karakán kussolással tűntek ki a föld- és trafikügyletek idején) morális kioktatását, ismétlem: senki nem »támadta« a miniszterelnök lányait. Kedves Ráhel és Sára, nyugodjatok meg, önként jelentkező barátaitok állításaival ellentétben semmi sértőt nem műveltetek, azért mert két fiúval roptátok nem lehet (és nem is akar) senki támadni benneteket! Mi például csupán Semjén Zsolt miniszterelnök világra szóló ökörségének, hogy ti az európai »szocialista-liberális-zöld figurák« »'68-hoz, s annak anarcho-nihilista szemléletéhez köthető deviáns életvitelükből csinálnak politikai ideológiát«, ellenpontozásaként raktunk be egy képet a videóból. És, hogy megint egyértelműsítsek: nem ezzel van baj, hanem Semjénnel, erről néhány őszinte szó alább. Ami viszont a zaklatást illeti: nem egyszerűen egy nyilvános rendezvényen készültek a fölvételek, hanem annak VIP-részlegében, az ott megjelenők önként nyilvánítják magukat fontos személyiségnek. És itt akad valami, ami a nyilvánosságra tartozik.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. szeptember 23. 01:17
Vihar a biliben...
kamasuka
2013. július 24. 14:55
Hont kiverte a Sound legjobb női részlegre (meg a többire), majd elfeledkezik arról, hogy az "ügyet" ők csinálták. A 444 vezérje levette a videót, majd visszatette, és máris lehet papolni a semmiről, pedig épp most kapott letöltendőt a két géniusz, most jön Laborc, Ferint meg 0,4en mérik. :)
kaffogó hebrencs
2013. július 18. 14:27
Ha az Orbán-lányoknak ez nem tetszik, itt lehet bennünket hagyni. Tessék, lehet menni. A résztvevökröl videó készithetö. Pont.
Fakuttya
2013. július 17. 20:53
Ami a legszebb az egészben: az SZDSZ-szócső hvg papolt legtöbbet a BBC-normákról a gengszter Hugobossbaöltözési trükk kezdetén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!