Demokrata-sirató

2013. július 04. 09:27

Már az is demokratának mondja magát, akinek a demokrácia még a köszönését sem fogadja, aki könnyen társra, testvéri barátra lel a népek nagy hazájában, az Unióban.

2013. július 04. 09:27
Kiss László
Magyar Hírlap

„Félek, félek, hogy nem vagyok demokrata. Márpedig, ha félek, nem is lehetek az. Ami önmagában még nem is lenne baj, ám közben azt látom, tele s tele az ország igazibbnál igazibb demokratával. Na nem szabadokkal, azok elszálltak, rab demokratából van annyi, mint a rosseb, még külhonba, az unió egyik központjába is jut belőlük. Már azokból is demokrata lett, akik egykori demokratizmusukkal még oldalági rokonságban sem álltak a demokráciával. Sőt már az is demokratának tudja-mondja magát, akinek a demokrácia még a köszönését sem fogadja. (…)

Az ilyen demokrata aztán könnyen társra, testvéri barátra lel a népek nagy hazájában, az unióban. És Európa jó tündér jogtündére, a jogot nem végzett főjogász, a Bilderberg-truppal magyarkodó Viviane Reding – aki kedden történetesen csak fékezett habzással adta elő magát – rögvest térdére ülteti, és megkéri, hogy a demokráciát kiemelten féltő jogvédő csoportjuk hadd vehesse fel a Bokros Lajos nevet. Esetleg Tabajdi Csabáét vagy Göncz Kingáét, akik – igazi demokrata módjára, védőként – a bíróságosdit játszó parlamenttől kemény ítéletet kérnek védencükre kiszabni.

Hát akkor ne féljen az ember? Ne tartson attól, hogy ezek a naturbursch, vérbő demokraták egyszerűen összeszedik az utcán, mint egy kóbor kutyát? Ráadásul a strasbourgi cécó még nem a meccs volt, csak a próbarúgás, az igazi mérkőzés, a választás még ezután jön. Na, lesz is akkor haddelhadd. A kék cédulán szocalizálódott demokraták előveszik a párnacihából, a libatollban kuporgatott centjeiket, rámás csizmát és piros nadrágot – a hozzá való bársony folttal – ígérnek minden igazdemokratának, nedves száraztésztát és lejárt szavatosságú babgulyáskonzervet osztogatnak, főszerepet ígérnek VV Ágica mellé, s kijelentik – természetesen gyorsan, hogy mindenki félreértse – bőszen: nem lesz gáz-ár-e-me-lés. Végül pedig megjelenik minden magyarok voksangyala, Rytkó Emi néni, felemeli a libásfosztásban megfáradt politikus kezét, és puttómosollyal bejelenti: egyhangú pontozással nyer a vörös sarok!

Na ugye, hogy van mitől félnünk? És így aztán a büdös életben nem lesz belőlünk igazi – szabad – demokrata! Megmaradunk rabnemzetnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tyrker
2013. július 04. 12:13
A népek nagy hazája elnevezést egy másik unióra mondták egykoron (és nem röhögték el magukat közben). Ez az öreg bácsi még abban a rendszerben szocializálódhatott. Nyilván ezért nem tud disztingválni.
trespass
2013. július 04. 10:45
Ez egy borzasztóan rossz iromány. Ennél sokkal nívósabb komcsizást találni a neten nem lenne nagy feladat, ha már az van a menün.
bigyomail
2013. július 04. 10:33
Rossz oldalon tetszik keresni a vörösöket. Tudja: államosítás, központosítás, nyugat- tőke- és bankellenesség, erős áderpolitika. Na hol találunk ilyet?
kamasuka
2013. július 04. 10:24
Egy kedves fórumozó kolléga linkelte ezt: "Jacek Olgierd Kurski lengyel néppárti képviselő így foglalta össze a dolgok lényegét: „Orbán úr, szeretnék bocsánatot kérni öntől azért, ami ebben a teremben zajlik. Európa alapító atyái most minden bizonnyal forognak a sírjukban. Ami itt folyik, az bosszú az ön sikeres konzervatív kormányzá¬sáért. Orbán úr, a nemzetközi tőke utálja önt, mert megadóztatja. A baloldal utálja önt, mert a keresztény értékeket beleírták az alkotmányukba. A szocialisták utálják önt, mert ön egyértelmű diktatúraként ítélte el a szocializmust. De ami nem öli meg önt, az csak erősíteni fogja. Minden jót kívánok önnek, éljen a szabad Magyarország!”"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!