Lázár György hiányzott a sorból

2013. július 18. 13:28

Ő erkölcsös volt, nemcsak szocialista értelemben. Általános emberi értelemben is etikusan viselkedett.

2013. július 18. 13:28
Kovács G. Tibor
Gondola

„A Nagy Szocialista Miniszterelnök nem feltétlenül lett volna büszke, ha látja, kik ülnek gyászemelvénye mellett. Ott piperkőcködött egy választási csalással hatalomra bukott szerzet, mellette pedig a puccsal szerepkörbe vergődött paprikajancsi.

Közülük Lázár György magasan kiemelkedett volna. Erkölcsileg. Ha oda engedték volna…

Érthetetlen, hogy az egykori kommunista miniszterelnököt kirekesztették. Elvtársát helyezték örök nyugalomra, ott lett volna a helye. A beteges magamutogatók azonban kirekesztették 89 éves elvtársukat. Szégyellték volna?

Ők? Az ultrabalos kártevők?

Büszkék lehettek volna a Nagy Öregre. Ő erkölcsös volt, nemcsak szocialista értelemben. Általános emberi értelemben is etikusan viselkedett. Amikor Kádár levette a miniszterelnöki posztról, Lázár György elrendelte: ne küldjenek érte kocsit esténként.

Már »nem jár« neki…

Pedig az Állampárt főtitkárhelyetteseként is magas pozícióban maradt. De ő nem piperkőcködött. Nem volt paprikajancsi. Kilátott a pártkerítés mögül: szinte európai magaslatról állapította meg: már nem miniszterelnök.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. július 18. 16:57
"Közülük Lázár György magasan kiemelkedett volna. Erkölcsileg. " Lázár elvtárs rövidesen megdícsőül. Neki köszönhető az ország első eladósítása. Az ő idejében sikerült Kádáréknak IMF lélegeztető gépen tartani az éppen kipurcanni készülő szocialista rendszert. Az akkori adósságállomány már csődhelyzetet jelentett a rendszerváltás idejére. Ezt nevezik erkölcsös embernek? Ezt az alakot? Máshol rég bíróság elé áttították volna.
betamás89
2013. július 18. 15:43
"Ő erkölcsös volt, nemcsak szocialista értelemben. Általános emberi értelemben is etikusan viselkedett" "Kilátott a pártkerítés mögül: szinte európai magaslatról állapította meg: már nem miniszterelnök" Öt perccel azután, hogy ezeket a sorokat elolvastam, feljöttek a szomszédok és aggódva kérdezték, hogy mi a baj. Ugyanis én annyira megsajnáltam Lázár Györgyöt és annyira felháboritott, az, hogy őt nem hivták meg, hogy dühömben elkezdtem torkomszakadtából bőgni és csapni magamat a földöz. No, akkor lett volna az ipse európai meg erkölcsös, ha nem vállalta volna el egy diktatúrában a miniszterelnöki funkciót, sőt semmilyen vezető funkciót, vagy, ha már elvállalta, megpróbálta volna megváltoztatni a rendszert.
hátakkor
2013. július 18. 14:33
Etika? Miniszterelnök egy bábkormányban
heep
2013. július 18. 14:19
"Ő erkölcsös volt, nemcsak szocialista értelemben. Általános emberi értelemben is etikusan viselkedett." Na ne fárasszon már ez a Kovács. Hogyan lehetett volna valaki bármilyen értelemben erkölcsös etikus aki az MSZMP főtitkárhelyettese, miniszterelnöke volt. Akit 1975-ben miniszterelnökké tesznek, aki képes és hajlandó helyetteseként együtt dolgozni az Aczél Györggyel, az házelnök Apró Antallal (igen. a fiatalabbak kedvéért: nem az Apró Piroska volt a főtetű abban a családban, bár ő is máglyát érdemelne) az rendes ember már nem lehetett. Egy tényleges rendszerváltásnál a Lázárra is rárohadt volna a zárka lakatja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!