Közhülyeség, magánélet

2013. július 17. 10:05

Ha egy kormányfőnek joga a saját agymenését Magyarország hivatalos külpolitikai irányvonalaként interpretálni, akkor ahhoz sincs semmi közünk, hogy lányai hogyan ropják.

2013. július 17. 10:05
Molnár Richárd
Népszava

„Nagyon egyszerű megtalálni a kapcsolódást Orbán újabb, ezúttal külképviseleti vezetőknek előadott szellemi ámokfutása és az Orbán-lányok nevezetes tánca között. A látszat ellenére nem a fényességes miniszterelnök személye fogja össze ezt a két jelentéktelen eseményt, hanem a magát - balról és jobbról - értelmiséginek mondó közvélemény jelentős részének reakciója, amellyel egy regnáló kormányfő totális szereptévesztését sikerült legitimizálni. Ha ugyanis azt gondoljuk, egy kormányfőnek joga, sőt, munkaköri kötelessége a saját agymenését Magyarország hivatalos külpolitikai irányvonalaként interpretálni, akkor bizony ahhoz sincs semmi közünk, hogy egy nagyonkeresztény, nagyonkonzervatív kormányfő lányai éppen egy olyan zenei fesztivál VIP-részlegében - vagyis nem a névtelenséget biztosító, koszos prolitömegben - ropják, amely rendezvény nem éppen a monogámiáról, a házasság előtti önmegtartóztatásról és az illegális kemikáliák elleni keresztes hadjáratokról közismert (és nyilván, emiatt olyan népszerű és nagyszerű). Szerintem pedig közünk van hozzá. (…)

Ha a miniszterelnök intézmény, és nem az ivócimborám, akkor nem a véleményére vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy hová akar minket helyezni a földgömbön. Ez esetben egyéni szocprobléma, kinek a lánya és hol issza magát barátságosra. Ha a miniszterelnökünk egy univerzális tudással bíró kereszteslovag, akkor elkezd érdekelni a keresztény politika nevelésügyi koncepciója.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lynx
2013. július 17. 17:39
"Egy kormányfőnek joga, sőt, munkaköri kötelessége a saját agymenését Magyarország hivatalos külpolitikai irányvonalaként interpretálni." Igen ez így van. Már elég régóta.Mi választunk, ők döntenek.A nevünkben. Hol jól, hol rosszul. Vagy nem ezt hívják demokráciának?
janika
2013. július 17. 16:36
A legdurvább az,hogy ha ők lennének a fiúk a felvételen senki nem kiáltana erkölcsi fertőt. Méltatlan apuci agymenését ezzel össze mosni.
janika
2013. július 17. 16:10
Uram, Orbánt lehet fikázni,a lányival ezt párhuzamba állítani....!? Tudja mi a vicc, azaz a lényeg, hogy ez nem az angol királyi család.Nem két hercegnő táncolt az asztalon, vetkőzős számot bemutatva,hanem két diáklány táncolt.
silvester
2013. július 17. 14:40
Nép?szava?.Melyik népé.Tudjuk.No és az a 14 másodperc megrengette az országot,világot.Hiszi a piszi kiszava.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!